Direkt till innehållet

Verksamhetschef Klinisk Patologi och Cytologi

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Publicerad: 2021-02-12

Sista ansökningsdag: 2021-03-07

Vi söker dig som vill anta utmaningen att leda en klinik under stark utveckling, med hög teknisk standard och kvalificerad personal. Klinisk patologi och cytologi Halland är en mångprofessionell verksamhet med stor samlad kompetens.

Om arbetsplatsen

Patologi och Cytologi är en Swedac-ackrediterad länsklinik som sköter i princip all morfologisk diagnostik inom Region Halland. Vi utför vidare obduktioner åt hela regionen. Utöver rutindiagnostik, inklusive omfattande immunhistokemi och ISH, bedrivs molekylär diagnostik av solida tumörer samt hematopatologisk diagnostik inklusive flödescytometri.

Klinisk patologi och cytologi ingår i förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa, där medicinsk diagnostik är ett område. Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Om arbetet

Tillsammans med stöd av avdelningschef och sektionsledare kommer du att leda en enhet med delvis starkt subspecialiserade team. Totalt arbetar cirka 50 medarbetare på Klinisk Patologi och cytologi Halland. I uppdraget som verksamhetschef är du direkt underställd områdeschefen inom Medicinsk diagnostik och du ingår i områdets ledningsgrupp.

Som verksamhetschef ska du samverka med andra verksamheter såväl inom Medicinsk diagnostik som med verksamheter inom andra områden och förvaltningar. I uppdraget ingår även att samverka med fackliga organisationer. Du har tillgång till såväl ekonomistöd som HR-stöd från förvaltningen, och som verksamhetschef erbjuds du också kompetensutveckling via Region Hallands chefsprogram, andra utbildningar och möjlighet till mentor.

Om dig

Vi söker Dig som har en högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för området. Vi ser mycket gärna att du har tidigare erfarenhet av patologi eller cytologi. Specialistkompetens och forskningserfarenhet är meriterande. Erfarenhet av laboratorieinformationssystem är en fördel.

Vi fokuserar på ledarskapet och vill att du har erfarenhet av arbete i ledande befattning och gärna av arbete i ledningsgrupp.

I chefsuppdraget ingår att ansvara för verksamhetsutveckling och vi ser därför det som naturligt att du har erfarenhet av att arbeta med detta på övergripande nivå och att du har god förmåga att arbeta processorienterat. Uppdraget kräver att du skapar tydliga riktlinjer och att du är mål-, kvalité- och produktionsinriktad.

Du är som person och ledare samarbetsinriktad, lyhörd, har god förmåga till helhetssyn och har en hög integritet. Vidare har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och god förmåga att tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang, som ett led i att nå verksamhetens mål. God kommunikativ förmåga i tal och skrift är högt prioriterat. För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor, patienter/kunder och övriga kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande. Vidare ser vi också att du har goda kunskaper i Office samt allmänna datorkunskaper. Vi kommer att lägga stort fokus på personlig lämplighet.

Intervjuer är planerade att hållas i Halmstad den 16 mars. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Region Halland
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/160
Kontakt Mattias Bjarnegård, områdeschef, Tfn: 073-302 96 40 Cecilia Bengtsson, HR-partner, Tfn: 076-696 73 57
Facklig företrädare Fackliga kontakter: Pia Pålsson, Kommunal, , Louise Pettersson, Hallands läkarförening,
Sara Runestam, Vårdförbundet samt, Anders Askerlund, Naturvetarna
nås genom Region Hallands växel Tfn:, 035-13 48 00
Publicerat 2021-02-12
Sista ansökningsdag 2021-03-07
Senast ändrad: