Vaccinationsbokningen tillfälligt stängd!

Vaccinationsbokningen mot covid-19 är tillfällig stängd. Anledningen är bland annat försenade vaccinleveranser.

Läs mer här

Direkt till innehållet

Överläkare inom vuxenallergologi sökes till Medicinmottagningen

Ort: Kungsbacka

Anställningsform: Tillsvidareanställning, Upp till 75%.

Publicerad: 2021-03-22

Sista ansökningsdag: 2021-04-25

 

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Kungsbacka är en av Sveriges mest expansiva kommuner med drygt 80000 invånare.

Hallands sjukhus Kungsbacka erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Inom sjukhuset finns mottagningar för medicinska specialiteter, öron-, näs- och hals, kirurgi, ortopedi, urologi, ögonsjukdomar, mödravård, gynekologi, barnmedicin och röntgen. Vidare finns en vårdavdelning för palliativ vård samt geriatrisk rehabilitering. Operationsavdelningen har huvudsakligen dagkirurgisk inriktning.

Medicinmottagningen i Kungsbacka är organiserad i team inom allergologi, lungmedicin, kardiologi, diabetes/endokrin, hematologi, neurologi. Självständiga sjuksköterskemottagningar ingår och vi har en stor välfungerande dagsjukvård. Vi har ett gott samarbete både med närsjukvården och övriga sjukhus i Halland. Flera av läkarna ingår i olika terapigrupper i Hallands läkemedelskommitté.

Regelbunden fortbildning förekommer externt och internt på kliniken.

Om arbetet

Allergiteamet består av en läkare, två sjuksköterskor, läkarsekreterare och vid behov dietist. Teamets medlemmar har stort intresse av verksamhetsutveckling och behöver nu dig som vill vara med och leda denna utveckling. Vi ser också att du deltar i den övergripande verksamhetsutvecklingen på medicinmottagningen.

På allergimottagningen utreder och behandlar vi vuxna med allergier och annan överkänslighet från hud, t ex nässelutslag, ögon, näsa, luftrör och mag-tarmkanalen. Vi utreder också patienter med svårbedömda andningsbesvär, långvariga luftvägsbesvär, överkänslighetsreaktion mot läkemedel, anafylaktiska reaktioner och astma. Vi arbetar i team med läkare, sjuksköterskor och medicinsk sekreterare. Teamet samarbetar även med sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator och vid behov av dietist.

Om dig

Vi söker legitimerad läkare med specialistkompetens inom allergologi. För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta med och för människor. Du är bra på att se helheten och tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i ditt arbete. Då du kommer att ha mycket egen mottagning ser vi även att du är en stabil och trygg person som är tydlig i din kommunikation till patienter och anhöriga, men även till det egna teamet och dem, som vi samarbetar med. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Region Halland
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Upp till 75%.
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/208
Kontakt Karolina Schiötz, Avdelningschef, 0790-62 17 60
Facklig företrädare Facklig företrädare Hallands läkarförening via, växel nr: 0300-56 50 00
Publicerat 2021-03-22
Sista ansökningsdag 2021-04-25
Senast ändrad: