Direkt till innehållet

Kurator till barnhabiliteringen i Falkenberg

Ort: Falkenberg

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader, 80% med möjlighet till heltid

Publicerad: 2021-03-19

Sista ansökningsdag: 2021-04-21

Sök tjänsten

Om arbetsplatsen

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är länsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision ”Bästa livsplatsen” verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. Vår utgångspunkt är alltid patienten och den halländske medborgaren.

Habiliteringen är en specialistverksamhet för utredning och uppföljning av barn, ungdomar och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade och varaktiga funktionsnedsättningar. Tjänsten är placerad på barnhabiliteringen där du kommer ingå i team tillsammans med arbetsterapeut, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog.

Arbetsuppgifter

Som kurator har du det psykosociala perspektivet i teamarbetet och dina arbetsuppgifter består bland annat av stödjande och krisbearbetande samtalskontakter, gruppverksamhet samt vägledning gällande samhällsstöd och social lagstiftning. Du kommer att möta föräldrar och patienter i enskilda kontakter men kommer även ge insatser i samarbete med teamkollegor.

Tjänsten är placerad i Falkenberg på 80% men du kan, om du önskar utöka din tjänstgöring till 100%. Det innebär i så fall att du tjänstgör i barnteamet i Kungsbacka. Tjänsten är en visstidsanställning som gäller året ut.

Om dig

Vi söker dig som har socionomexamen och har några års erfarenhet i yrket och av att arbeta i ett tvärprofessionellt team. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande. Körkort B är ett krav.

Du har en god förmåga att skapa relationer till patienter, närstående, kollegor och samarbetspartners. Du har lätt för att uttrycka dig på ett tydligt och pedagogiskt sätt i såväl tal som skrift. Vidare har du god initiativförmåga, flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vara delaktig på arbetsplatsen och bidra till ständiga förbättringar. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Om Region Halland
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80% med möjlighet till heltid
Ort Falkenberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/262
Kontakt Lena-Britt Sjöholm, Avdelningschef, 0720-83 79 75
Facklig företrädare Emma Cederlund, Saco, 0300-56 52 11
Publicerat 2021-03-19
Sista ansökningsdag 2021-04-21

Sök tjänsten