Direkt till innehållet

Klinisk Lektor sökes till Forsknings- och Utvecklingsavdelningen (FoU)

Ort: Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-06-23

Sista ansökningsdag: 2021-07-08

Sök tjänsten

Välkommen att söka en unik tjänst som klinisk lektor hos oss i Region Halland!

Arbetsuppgifter

Som klinisk lektor vid FoU Halland har du ett övergripande regionalt ansvar för utveckling av den pedagogiska kvalitén och forskningsanknytningen i den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU). VFU-uppdraget sker utifrån en väl utvecklad handledningsmodell i nära samverkan med hälso- och sjukvårdens förvaltningar och Högskolan i Halmstad. Inom VFU uppdraget kommer du att arbeta tillsammans med den regionala studierektorn för vård och omsorgsutbildningar och studierektor vid Högskolan Halmstad, kliniska lektorer, kombinationstjänst lärare och – sjuksköterskor, samt ca 60 huvudhandledare inom Hälso- och sjukvården.

Sedan 2010 ingår kliniska lektorer i omvårdnad i FoU Hallands organisation inom uppdraget VFU och Region Halland tar idag emot ca 480 studenter/termin under deras VFU.

Som Klinisk lektor inom FoU Halland ingår även att stimulera, initiera och handleda verksamhetsanknutna utvecklings- och forskningsprojekt. Egen forskning är en kvalifikation och ingår i tjänsten (20 % av heltid). Din linjechef avdelningschefen vid FoU Halland. Ditt kommande uppdrag är framförallt mot norra Halland och regionen, med placering FoU i Varberg.

Om arbetsplatsen

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

FoU Halland har ett regionalt uppdrag inom utbildning, forskning och utveckling, samt medicinsk information och bibliotek. Verksamheten utgår ifrån två utbudspunkter: Varberg och Halmstad. Vi på FoU Halland söker nu dig som stimuleras av pedagogiska utmaningar och är intresserad av att vara med och fortsätta utveckla den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) för sjuksköterskor på både grund- och avancerad nivå. Som klinisk lektor kommer du att mötas av en arbetsgrupp som präglas av gott samarbete och bred kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en leg. sjuksköterska med doktorsexamen. Vi ser gärna att du har en längre dokumenterad klinisk erfarenhet som sjuksköterska samt en formell utbildning i pedagogik/Högskolepedagogik (minst 15 hp). Vidare är det fördelaktigt om du är pedagogiskt erfaren från arbete inom Högskoleutbildning/Universitetsutbildning.

Vi ser  att du har en god kommunikativ förmåga, har förmåga att lätt skapa nätverk samt etablera bra relationer för god samverkan. I rollen som är en nyckelroll inom VFU krävs det även att du är lösningsorienterad, ansvarsfull i allt du tar dig an och har stor förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/641
Kontakt Kerstin Fjällman Schärberg Avdelningschef, 073-303 78 88 Elisabeth Brobeck Klinisk lektor södra Halland, elisabeth.brobeck@regionhalland.se Ingemo Arnesdotter Studierektor , ingemo.arnesdotter@regionhalland.se Amir Baigi TF. avdelningschef FoU Halland, amir.baigi@regionhalland.se
Facklig företrädare För fackliga frågor hänvisar vi till HR-partner, Anna Arnskill 0721-55 27 49
Publicerat 2021-06-23
Sista ansökningsdag 2021-07-08

Sök tjänsten