Direkt till innehållet

Verksamhetsledare/konstnärlig ledare sökes till Rum för Dans

Ort: Arbetsplatsen är Halmstad, det operativa arbetet sker i hela Halland med fokus på Falkenberg och Kungsbacka.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-09-27

Sista ansökningsdag: 2021-10-31

 

Vi söker dig som vill vara med och leda en spännande verksamhet in i framtiden.

Arbetsuppgifter

Arbetet som verksamhetsledare för Rum för Dans innebär att du ansvarar för konstnärligt urval, planering, utvecklingsarbete, budget och uppföljning av verksamheten. Du leder det dagliga operativa arbetet och fungerar som teamledare. Du håller samman arbetet gentemot kommunerna. Du är en del av Region Hallands kulturförvaltning och scenkonstavdelning. Arbetsplatsen är Halmstad, det operativa arbetet sker i hela Halland med fokus på Falkenberg och Kungsbacka.  

Om arbetsplatsen

Rum för Dans har en unik organisationsform där två kommuner och regionen tillsammans äger verksamheten. Region Halland ansvarar för personal, planering och ekonomi. Falkenberg och Kungsbacka kommun ansvarar för lokaler och personal som tillhör husen. Verksamheten består av gästspelsprogram, residensverksamhet, samproduktion och utvecklingsarbete inom dansområdet. Institutionen står också för expertkunskap in i kulturförvaltningen på dansområdet. Under ett normalår ges 15-20 gästspel nationella och internationella, 3-6 residensperioder och 1-2 samproduktioner. Dessutom genomförs en mängd aktiviteter såsom seminarier, samtal och workshops.

Rum för Dans-teamet med placering på Scenkonstavdelningen består av Verksamhetsledare/konstnärlig ledare, Dansproducent, Dansutvecklare och Kommunikatör/marknad.

Den sista funktionen delas främst med Musik Hallandia. Arbetsgivaransvar och övergripande ansvar för verksamheten har scenkonstchefen. Scenkonstavdelningen är en av fyra avdelningar på Kultur i Halland, Region Hallands kulturförvaltning. Avdelningen är uppdelad i den regionala dansinstitutionen Rum för Dans, en regional musikinstitution, Musik Hallandia, samt barn och unga-verksamhet med ansvar för hela kulturförvaltningens arbete gentemot barn och unga inom alla konstarter. Bägge institutionerna har ansvar för producerande och främjande arbete.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper inom svenskt kulturliv, dans och som har en internationell utblick. Du har ett brett kontaktnät inom dansområdet och är van att samverka med olika organisationer.

För rollen krävs en adekvat högskoleutbildning alternativt erfarenheter inom området som vi bedömer likvärdiga. Du behöver ha erfarenhet av budgetarbete och projektledning samt med fördel god kännedom om digitala arbetssätt och verktyg. Ett plus är också vana från institution och/ eller offentlig förvaltning. Vi ser att du som söker kan engelska obehindrat i tal och skrift samt innehar körkort.

Som person bör du kunna arbeta självständigt och drivande, du gillar att tänka stort och kan se helheten och leda lagarbete. Du behöver kunna ta egna och snabba beslut, men också arbeta långsiktigt tillsammans med andra. Vi kommer fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 mars 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arbetsplatsen är Halmstad, det operativa arbetet sker i hela Halland med fokus på Falkenberg och Kungsbacka.
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/930
Kontakt Viveka Sverkerson, Avdelningschef, 035-13 49 07
Facklig företrädare Maria Edhe Andersson, DIK, 035-179863
Publicerat 2021-09-27
Sista ansökningsdag 2021-10-31
Senast ändrad: