Direkt till innehållet

Vi söker en Kurator till Ungdomsmottagningen i Laholm

Ort: Laholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-10-04

Sista ansökningsdag: 2021-10-20

 

Har du ett genuint intresse för arbete med ungdomar och tycker om att arbeta förebyggande? Ungdomsmottagningen i Halland är inne i en spännande utvecklingsfas. Vi har fått ett utökat uppdrag som bland annat innebär att arbeta ännu mer förebyggande mot psykisk ohälsa och behöver nu utöka vårt team. Vi söker därför dig som är socionom och som vill bli vår nya kollega!

Om arbetet

Som samtalspersonal kommer du främst att arbeta med individuella samtal, även par- och föräldrar/ungdomssamtal kan förekomma efter behov. Vi arbetar utifrån ett salutogent helhetsperspektiv, för att främja fysisk, psykisk och sexuell hälsa. Vi utvecklar hela tiden våra digitala arbetssätt och förväntar oss att du är en del av det arbetet.

Du arbetar självständigt med ungdomen i fokus och på ungdomars uppdrag oavsett kön, könsidentitet, etnisk tillhörighet religion/trosuppfattning, funktionsnedsättning och sexuell läggning. Du har samtalskontakt på en stödjande nivå som kan handla om relationer, självkänsla, sexualitet m.m. Ungdomarna ska ges förutsättningar för att kunna göra hälsosamma val av levnadsvanor. Du ska kunna erbjuda terapeutiska samtal vid lindriga former av psykisk ohälsa. Du ska tycka om att möta grupper av ungdomar på olika arenor i det utåtriktade arbetet. Du dokumenterar och journalför ditt arbete.

Placeringen är i Laholm men viss del (1-2 dagar i veckan) kan vara aktuell på mottagningen i Halmstad.

Om arbetsplatsen

Ungdomsmottagningen i Laholm är regionens minsta Ungdomsmottagning. Där jobbar en barnmorska och en kurator som tillsammans ansvarar för det dagliga mottagningsarbetet och samverkan med olika aktörer i kommunen.

Som kurator i Laholm har du också tätt samarbete med kuratorer, barnmorskor och läkare som arbetar på ungdomsmottagningen i Halmstad.

Vi är ett engagerat och självgående team som har ungdomarna i fokus. För oss är det viktigt att dela med sig av kunskaper och erfarenheter. Vi är därför måna om att bolla ärenden och hjälpa varandra när det behövs. Här har vi alltid dörren öppen för varandra!

Ungdomsmottagningen Halland är en verksamhet som arbetar med fysisk, psykisk reproduktiv och sexuell hälsa. Vi vänder oss till ungdomar från 12-13 till 23 år. Vår verksamhet är HBTQ-diplomerad och har ett normkritiskt förhållningsätt där bemötande och respekt gentemot både ungdomar, kollegor och samverkanspartners är en viktig hörnsten. Helhetssyn på ungdomens situation och sammanhang är grunden för det gemensamma teamarbetet. På mottagningarna arbetar barnmorskor, läkare, psykolog och kuratorer.

Om dig

Vi söker dig med socionomexamen. Sexologiutbildning och utbildning motsvarande steg 1 är meriterande.

Eftersom mottagningen är liten och du kommer att ansvara för den tillsammans med en barnmorska är det viktigt att du är engagerad, trivs med självständigt arbete samt att du har förmåga och intresse av teamsamverkan.

Du är en lösningsorienterad person som trivs i en miljö där utveckling och nya arbetssätt är en del av vardagen. Du har ett genuint intresse samt erfarenhet av arbete med ungdomar och engageras av att möta dem på olika arenor.  Du är initiativtagande och uppnår resultat, du strukturerar dina arbetsuppgifter och kan driva egna processer. Du är lugn och kontrollerad och har en förmåga att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du kommer ofta med nya idéer och tycker om att omsätta dessa i praktiken. Vi värdesätter flexibilitet, engagemang och ett reflekterande normkritiskt förhållningssätt. 

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift samt god datorvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande intervjuer så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Laholm
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/976
Kontakt Josefine Brydolf, Avdelningschef, 073-340 99 74
Facklig företrädare Jenny Ryttergard, Saco, 035-14 60 82
Publicerat 2021-10-04
Sista ansökningsdag 2021-10-20
Senast ändrad: