Direkt till innehållet

Läkarchef/bitr. verksamhetschef till Barn- och ungdomskliniken i Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-10-01

Sista ansökningsdag: 2021-11-09

 

Är du Barn- och ungdomsklinikens nya läkarchef i Halmstad? Kombinera med uppdrag som biträdande verksamhetschef eller med klinisk tjänstgöring.

 

Arbetsuppgifter

Som läkarchef företräder du Region Halland som arbetsgivare och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi. Du ingår i klinikens ledningsgrupp, tillsammans med verksamhetschef och åtta avdelningschefer och kommer att vara placerad i Halmstad.

Rollen kräver god samarbetsförmåga och förmåga att se helheten. Detta är extra viktigt då du är en av tre chefer, som tillsammans ansvarar för läkarplaneringen över hela länet. Det finns en väl uppbyggd struktur för samarbetet kring läkarplaneringen och ett gott samarbetsklimat mellan berörda chefer.

Du har det direkta chefsansvaret för klinikens läkare i Halmstad, ca 35 personer. I chefsansvaret ingår:

  • Ansvar för bemanningsfrågor och schemaläggning, i samarbete med övriga chefer i länet.
  • Arbetsmiljöansvar för läkarna.
  • Ansvar för läkarnas utbildning och kompetensförsörjning.
  • Medarbetarsamtal och lönesamtal.
  • Rekrytering.

På kliniken finns en klinikassistent som är behjälplig med visst administrativt stöd kring läkarna.

Uppdraget som läkarchef går att kombinera med uppdrag som biträdande verksamhetschef eller med klinisk tjänstgöring. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om du är intresserad av att kombinera med uppdrag som biträdande verksamhetschef
Som biträdande verksamhetschef kommer du, under ledning av verksamhetschefen, ha en viktig roll i ledningsarbetet med verksamhetsutveckling och patientsäkerhet. I uppdraget ingår att ersätta verksamhetschefen vid dennes frånvaro.

 

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar. Vi arbetar med ständiga förbättringar.

Barn- och ungdomsklinikens vision är att ge bästa möjliga sjukvård för barn, ungdomar och deras familjer i en miljö där lek, glädje, delaktighet och trygghet präglar verksamheten. Barn- och ungdomskliniken i Halland är en länsövergripande klinik som erbjuder sluten- och öppenvård vid sjukhuset i Halmstad samt öppenvård på mottagningarna i Kungsbacka, Varberg och Falkenberg. Hallands förlossningsenheter finns i Varberg och Halmstad. Vi är en forskningsaktiv barnklinik i litet personligt format, med korta avstånd till kollegor vilka tillsammans täcker alla subspecialiteter.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för att bidra i att skapa tillgänglig, högkvalitativ och säker hälso- och sjukvård för barn och ungdomar i Halland.

Du har högskoleutbildning, som läkare, eller annan relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, som arbetsgivaren bedömer likvärdig för tjänsten. Det är önskvärt att du genomgått någon form av ledarskapsutbildning och har dokumenterad erfarenhet av ett gott och uppskattat ledarskap, gärna inom en politiskt styrd organisation. Tidigare erfarenhet av arbete med barn- och ungdomssjukvård är meriterande.

Du är en person med god samarbetsförmåga, självinsikt och helhetssyn, som har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och förmåga att leda och entusiasmera medarbetare. Som person är du förtroendeingivande och kan fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Rollen kräver att du har lätt för att uppfatta sammanhang och kan se dig själv i en större helhet. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och håller uppsatta tidsramar. Du har god kännedom om hälso- och sjukvårdssystemet.

Du är resultat- och målinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda i förändring samt förståelse av vikten i att involvera och samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ditt sätt att leda och samverka för att nå uppsatta mål.


Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag!

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/979
Kontakt Josefine Roswall, Verksamhetschef , 035-13 10 00 (vxl)
Facklig företrädare Karin Ohlin Graffner, Hallands Läkarföreningen, 035-13 10 00 (vxl)
Övriga fackförbund kontakta Sofia Ersson Heinsjö, HR Partner 035-13 10 00 (vxl)
Publicerat 2021-10-01
Sista ansökningsdag 2021-11-09
Senast ändrad: