Direkt till innehållet

Hygiensjuksköterska till Vårdhygien Halland

Ort: Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-10-05

Sista ansökningsdag: 2021-10-25

Sök tjänsten

Nu söker vi en hygiensjuksköterska till vårt team. Missa inte chansen till världens bästa arbete!

Arbetsuppgifter

Det vårdhygieniska arbetet är omväxlande och till stor del beroende av aktuella händelser, och samtidigt mer långsiktigt i syfte att förebygga smittspridning och uppkomst av vårdrelaterade infektioner (VRI). Arbetet med att förebygga VRI anses som en av de viktigaste patientsäkerhetsfrågorna både nationellt och internationellt.

I ditt arbete som hygiensjuksköterska ingår att, i samarbete med dina kollegor, utarbeta och uppdatera vårdhygieniska riktlinjer. En stor del av arbetet består av rådgivning och undervisning i vårdhygieniska frågor till alla personalkategorier i vård- och omsorgsverksamheter. Hygienronder i verksamheterna med efterföljande återkoppling sker med regelbundna intervall samt vid behov. Rådgivning i samband med upphandling och inköp av medicintekniska produkter samt vid planering av ny- och ombyggnation av vårdlokaler ingår också i hygiensjuksköterskans arbetsuppgifter.

I arbetet ingår det att upprätthålla en hög kunskapsnivå och att hålla sig uppdaterad om utvecklingen inom det vårdhygieniska området. Detta sker bland annat i form av regionala och nationella samarbeten, kurser, konferenser samt genom självstudier.

Vårdhygien arbetar regionövergripande vilket innebär en del resor inom regionen.

Tjänstens placering är företrädesvis på Halland sjukhus Varberg.

Om arbetsplatsen

Vårdhygien Halland tillhör organisatoriskt kliniken för Mikrobiologi och Vårdhygien, område Medicinsk Diagnostik. Den vårdhygieniska enheten utgörs av sex hygiensjuksköterskor, tre administrativa assistenter och två hygienläkare. Vår enhet är fysiskt placerad på Hallands sjukhus Halmstad och Hallands sjukhus Varberg.

Ditt arbetsområde kommer i huvudsak att omfatta verksamheter inom öppenvård samt kommunal vård- och omsorg i Varberg och Kungsbacka.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig klinisk erfarenhet som legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av undervisning och utvecklings-eller patientsäkerhetsarbete är meriterande. Arbetet innebär många kontakter utanför arbetsplatsen, vilket ställer krav på förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du ska ha en god förmåga att kommunicera, entusiasmera samt kunna förmedla kunskap och information.

Då vi är en liten arbetsgrupp förväntar vi oss att du har en utvecklad samarbetsförmåga. Vårt motto är ”laget före jaget”, så vi söker en person som värnar om god sammanhållning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Goda kunskaper i svenska och engelska krävs, liksom god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Tjänsten kräver, utöver journalhantering, även datorvana. Körkort B erfordras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/990
Kontakt Carianne Vessin-Sevholt, avdelningschef, 035-13 18 57
Facklig företrädare Bengt Werner, Vårdförbundet, 070-92 48 844
Publicerat 2021-10-05
Sista ansökningsdag 2021-10-25

Sök tjänsten