Direkt till innehållet

Hälso- och sjukvårdsstrateg, Barn och ungdomars hälsa

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-11-11

Sista ansökningsdag: 2021-12-05

Sök tjänsten

Genom att samordna utvecklingen av den lokala modellen för kunskapsstyrning dockar Region Halland an mot den sjukvårdsregionala och den nationella nivån i kunskapsstyrningsstrukturen. Barn och ungdomars hälsa är ett brett programområde där arbete pågår, både nationellt, sjukvårdsregionalt och lokalt, och som spänner över samtliga vårdförvaltningar i Region Halland. Området har även samverkan med andra aktörer, exempelvis våra kommuner i Halland.

Vi behöver förstärka vårt arbete med den lokala kunskapsstyrningen i Halland och söker nu en hälso- och sjukvårdsstrateg som kan hålla ihop arbetet i Halland inom programområdet Barn och ungdomars hälsa.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med kunskapsstyrning utifrån programområdet Barn och ungdomars hälsa. Där ingår att hålla samman nationella överenskommelser på regional nivå samt regionala insatser kopplat till Barn och ungdomars hälsa. Uppdraget innebär vidare beredning av ärenden inför beslut, exempelvis beslutsunderlag, svar på motioner och remisser samt kartläggningar och utredningar av strategisk karaktär.

Om arbetsplatsen

Avdelningen Kvalité inom Hälso- och sjukvård utgör en central funktion i arbetet med kvalitetsdriven verksamhetsutveckling. Målet är att hälso- och sjukvårdsverksamheterna i regionen ska erbjuda hög patientupplevd och medicinsk kvalitet samt säkerställa en kunskapsbaserad, personcentrerad, patientsäker, jämlik, tillgänglig, effektiv och hälsofrämjande vård, samtidigt som produktivitet och effektivitet förbättras. Avdelningen är HBTQ-certifierad och har ett normkritiskt förhållningssätt där bemötande och respekt gentemot kollegor och samarbetsparter är grundläggande.

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 250 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och – inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan inriktning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Erfarenhet av hälso- och sjukvård inom området barn och ungdomars hälsa är meriterande, likaså erfarenhet av beredning av ärenden inför politiska beslut. Vidare är det meriterande med systemkompetens utifrån hälso- och sjukvårdens perspektiv, på nationell, sjukvårdsregional och lokal nivå.

Du tar initiativ, är drivande, självständig och ansvarstagande i förhållande till arbetsuppgifter och uppdrag. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Du har god förmåga att se helheter men också uppmärksamma detaljer. För att lyckas i din roll behöver du ha förmåga att strukturera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har förmåga att på ett pedagogiskt och strukturerat sätt förmedla kunskap och information. Vi förutsätter en hög grad av servicekänsla samt god förmåga att bygga relationer och samverka, såväl internt som externt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/992
Kontakt Jeanette Törnqvist, Verksamhetschef, 072-98 52 526
Publicerat 2021-11-11
Sista ansökningsdag 2021-12-05

Sök tjänsten