Direkt till innehållet

Avdelningschef i kombination med uppdrag som verksamhetsutvecklare

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som avdelningschef i fyra år.

Publicerad: 2021-11-26

Sista ansökningsdag: 2021-12-21

Sök tjänsten

Har du intresse och erfarenhet av habilitering/rehabilitering? Vi söker dig som vill anta utmaningen att leda en mångprofessionell verksamhet med en stor samlad kompetens. Välkommen att söka till oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda vuxenhabiliteringen bestående av sammanlagt cirka 15 medarbetare; kuratorer, psykologer, logopeder, specialpedagoger, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Som stödfunktion i ditt arbete finns teamsamordnare. Målgruppen är vuxna med funktionsnedsättning i behov av habiliterande insatser. I uppdraget som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och är del av verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med tre kolleger i länet. Som avdelningschef ingår att samverka med övriga enheter såväl inom Habiliteringen Halland som med andra verksamheter som ger insatser till personer med funktionsnedsättning. Som avdelningschef har du tillgång till såväl ekonomi, HR- och chefsstöd från förvaltningen.

I din chefsroll har du också tillgång till Region Hallands chefsprogram, liksom att vi kan erbjuda dig handledning och kompetensutveckling.

Chefsuppdraget innebär att leda med fokus på resultat, engagemang och motivera medarbetare samt att vara arbetsgivarens representant. Som avdelningschef leder, fördelar och utvecklar du avdelningen och dess personal samt bidrar till hela verksamhetens fortsatta utveckling, med syfte att uppnå hög kvalitet och effektivitet. Detta kräver samarbete och samverkan med andra aktörer, både inom och utanför vår egen organisation. I uppdraget ingår ansvar för budget, personal, arbetsmiljö, samt att ansvara för att verksamhetens mål och aktiviteter genomförs och följs upp. Din närmaste chef är verksamhetschefen och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga avdelningschefer. Du kommer att arbeta i nära samarbete med avdelningschef för barnhabiliteringen i Halmstad. Eftersom vi tillämpar en långtgående decentralisering i chefslinjen har du som avdelningschef goda möjligheter att arbeta med utveckling av verksamheten med patientens bästa i fokus.

Chefsuppdraget är kombinerat med att driva verksamhetsutveckling för vuxenhabiliteringen i hela länet, i samarbete med övriga ledningsgruppen. Vuxenhabiliteringen finns förutom i Halmstad även i Varberg och i Kungsbacka, med ett samlat uppdrag för hela länet. Uppdraget som verksamhetsutvecklare för vuxenhabiliteringen innebär samarbete med övriga avdelningschefer, teamen och med verksamhetsutvecklare för barnhabiliteringen.

Kvalifikationer

Du har för uppdraget relevant högskoleutbildning. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av habilitering eller rehabilitering. Vi fokuserar på ledarskapet och ser det som en fördel med tidigare erfarenhet av arbete i ledande befattningar samt arbete i ledningsgrupp. Du är som person och ledare lyhörd, har god förmåga till helhetssyn och har en hög integritet. Vidare har du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och god förmåga att tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang som ett led i att nå verksamhetens mål. Vi kommer att lägga stort fokus på personlig lämplighet.

Språkkunskaper
Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Datorkunskaper
Goda kunskaper i Office samt allmänna datorkunskaper.  

Körkortskrav
B-körkort

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi planerar att hålla intervjuer 11/1 och 12/1-2022, notera gärna dessa datum ifall du blir aktuell för intervju.  

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som avdelningschef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1206
Kontakt Anna Ingemansson, Verksamhetschef, 0705-56 51 44
Facklig företrädare För info om fackliga företrädare, kontakta , HR-partner Ida Christiansson, 073-143 21 06
Publicerat 2021-11-26
Sista ansökningsdag 2021-12-21

Sök tjänsten