Direkt till innehållet

Avdelningschef till avd. 52 Medicinkliniken, Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2021-11-29

Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Sök tjänsten

Nu söker vi en avdelningschef, som tillsammans med sina medarbetare vill vara med och utveckla vår stroke-,neurologi- och nefrologiavdelning. Är du den kommunikativa och förtroendeingivande ledare vi söker?

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Avdelning 52 är en av fyra slutenvårdsavdelningar inom Medicinkliniken. Avdelningens inriktning är vården av patienter med stroke, TIA och akuta neurologiska sjukdomar samt akuta njursjukdomar. Avdelningen har 24 vårdplatser. Som avdelningschef ansvarar du för verksamheten på avdelningen. Du är närmaste chef för sjuksköterskor och undersköterskor, men har också ett övergripande ansvar för utveckling av verksamheten. Det innebär att du är arbetsledande chef för klinikens övriga medarbetare som tjänstgör på avdelningen.

På Medicinkliniken är ledarskapet betydelsefullt för att skapa en stimulerande och lärande miljö, där vi med patientsäkra och effektiva arbetssätt kan möta framtidens utmaningar inom vården. Vi söker därför dig som med engagemang vill vara med och fortsatt driva detta arbete!

Arbetsuppgifter

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. I ditt dagliga arbete ingår planering, ledning och uppföljning av verksamheten. Som chef i första linjen företräder du Region Halland som arbetsgivare och ansvarar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi för drygt 50 anställda.

Du följer upp, analyserar och utvärderar resultat avseende verksamhetens uppdrag och mål. Tillsammans med medarbetarna arbetar du med ständigt utvecklings- och förbättringsarbete, alltid med patientens bästa i fokus. Som avdelningschef hos oss engagerar och motiverar du dina medarbetare. Du kommunicerar tydligt och förankrar mål och strategisk riktning. Du är tillgänglig, närvarande och ger återkoppling på resultat för att skapa förutsättningar för medarbetarna att nå förväntade prestationer. Du lyssnar och skapar förutsättning för dialog och lärande så att samtliga medarbetare har möjlighet att vara delaktiga. Du arbetar i nära samverkan med specialitetsansvariga läkare inom neurologi och njurmedicin.

Du är direkt underställd verksamhetschefen för Medicinkliniken och kommer ingå i klinikens ledningsgrupp.

Som chef i Region Halland anställs du i en tillsvidareanställning i din grundprofession, med ett förordnande som chef i fyra år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har en annan för tjänsten adekvat hälso- och sjukvårdsutbildning arbetsgivaren finner lämplig. Tidigare chefsuppdrag med gott resultat är meriterande. Du ska ha en förmåga att etablera goda relationer, leda och motivera dina medarbetare. Du bör ha god kommunikationsförmåga och vara strukturerad i ditt arbetssätt. Du vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap. Du trivs med att leda en verksamhet i förändring.

Som chef präglar din personlighet verksamheten. Därför är det viktigt att du har du en god självinsikt och förståelse för hur det egna beteendet påverkar andra, med värderingar som stämmer överens med Region Hallands värdegrund. För att klara uppdraget behöver du även ha systemkompetens, det vill säga förståelse för den egna rollen och hur helhetens delar fungerar tillsammans inom hälso- och sjukvården. I din ledarroll har du förmågan att skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget.

Erfarenhet av avdelningens sektioner och ledarskap är meriterande.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Vill du veta mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision? Klicka här

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1225
Kontakt David Buchebner, verksamhetschef, 035-17 43 90 Maria Pettersson, HR-partner, 035-13 11 84
Facklig företrädare Nås via växeln, 035-13 10 00 (vxl)
Publicerat 2021-11-29
Sista ansökningsdag 2021-12-12

Sök tjänsten