Direkt till innehållet

Elevassistent till Katrinebergs Folkhögskola

Ort: Falkenberg, Vessigebro

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-05-23

Sista ansökningsdag: 2022-06-05

Sök tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst som elevassistent vid Praktisk linje på Katrinebergs folkhögskola. Linjen/kursen riktar sig till unga vuxna med funktionsvariationer. Det är ett stimulerande arbete och du kommer att ingå i arbetslaget för linjen, där lärare och elevassistenter arbetar tillsammans med att ge bästa möjliga stöd till våra deltagare. Deltagare vid Praktisk linje bor på skolans internat och du kommer att arbeta som stödperson med att hjälpa dem att träna och utvecklas mot ett eget självständigt liv. Det kan innebära stöd i den dagliga livsföringen som till exempel stöd i vardagsrutiner eller stöd i att kommunicera, skapa och upprätthålla sociala kontakter. Arbetsuppgifterna kan också vara att planera och bidra till att göra deltagarnas tillvaro begriplig, förutsägbar och trygg. Du kommer att vara tillgänglig som stöd i undervisningen.

Tjänsten innebär att du på dagtid arbetar med linjens pedagogiska verksamhet som innefattar bland annat estetisk verksamhet, fysisk aktivitet, drama, musik, vardagskunskap och aktuella teman. Du tjänstgör också en till två kvällar i veckan med att stödja deltagare i fritids- och hushållsaktiviteter. Övernattning förekommer vid inskolnings- och lägeraktivitet.

Uppehållstjänst. Kvällstjänstgöring 1-2 ggr/vecka. Övernattning vid lägerverksamhet förekommer.

Om arbetsplatsen

Inom Region Hallands kultur- och skolförvaltning finns det tre skolor: Katrinebergs folkhögskola, Löftadalens folkhögskola samt Munkagård, som är ett naturbruksgymnasium.

Katrinebergs folkhögskola ligger i det natursköna samhället Vessigebro, 10 km nordost om Falkenberg. Skolan har funnits sedan 1873 och är en av landets äldsta folkhögskolor. Vi har ca 200 vuxenstuderande elever, varav många av dem bor på skolans internat. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser inom hälsa och kultur samt möjlighet att komplettera grundskole- och gymnasiebetyg. Skolan bedriver även konferensverksamhet och Bed and breakfast.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsvariationer. För att kunna hjälpa deltagare i olika skolarbeten krävs det att du har kunskaper minst motsvarande gymnasienivå. Ett intresse för estetisk verksamhet är en fördel då det förekommer skapande verksamhet. Det är även önskvärt att du har ett intresse för hälsa och fysisk aktivitet, eftersom det är en stor del av arbetet.

Vi söker dig som arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt och alltid sätter deltagaren i fokus. Som person är du strukturerad, lyhörd, tålmodig, ansvarsfull och har en förmåga att skapa goda relationer. Du är noggrann och har lätt för att hantera situationer när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Vi lägger stor vikt vid att du är van vid att samarbeta och gärna hjälper till där det behövs. Du trivs med att arbeta självständigt och har lätt för att sätta gränser på ett professionellt sätt när det behövs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falkenberg, Vessigebro
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/379
Kontakt Peter Carlsson, Rektor, 0346-57513 Malin Johansson, Linjeledare, 0346-57526 Jonas Hall, Linjeledare, 0346-57526
Facklig företrädare Mats Persson, Kommunal, 0316-57508
Publicerat 2022-05-23
Sista ansökningsdag 2022-06-05

Sök tjänsten