Direkt till innehållet

Biträdande Verksamhetschef till Medicinsk Teknik & Fysik

Ort: Varberg eller Halmstad enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Publicerad: 2022-06-20

Sista ansökningsdag: 2022-08-07

Sök tjänsten

Vi söker nu en biträdande verksamhetschef till Medicinsk teknik Halland som vill vara med och utveckla Region Hallands framgångsrika verksamhet. Du kommer bidra till att Regionen fortsätter leverera Sveriges bästa sjukvård i en framtid där både utmaningar och möjligheter är annorlunda än idag.

Om verksamheten

Medicinsk teknik Halland (MTH) verkar med ett brett utbud av medicintekniskt stöd utifrån vårdens behov i hela Region Halland. I våra uppgifter ingår bl.a. alla former av medicinteknisk service, diskussionsstöd i säkerhets- och strategiskt tekniska frågor, sjukhusfysik, medicinska
behandlingshjälpmedel, investeringssamordning, patientnära vårdinformationssystem, teknisk
infrastruktur, verksamhetsutveckling och byggnation m.m.

Verksamheten har idag drygt 80 anställda; ingenjörer, tekniker, sjukhusfysiker samt olika former av
utredare m.fl. Vi arbetar huvudsakligen utifrån tre utbudspunkter belägna i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Verksamheten är uppdelad i två delar; Medicinsk teknik & Fysik samt Teknik & Funktion.

Uppdraget

Som biträdande verksamhetschef ingår du MTH:s ledningsgrupp. Du kommer att leda och utveckla verksamheten Medicinsk teknik & Fysik tillsammans med fyra avdelningschefer för enheterna Medicinsk teknik Norr och Söder, Medicinsk apparatur i hemmet och informationssystem.

Som chef i Region Halland har du två tydliga uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Genom ditt ledarskap tydliggör du vikten av att utveckla såväl verksamhet som ledningssystem. För att nå verksamhetens mål engagerar och involverar du cheferna och medarbetarna i en kultur där chefer och medarbetare växer och tar ansvar tillsammans. I detta arbete bidrar vi till att Hallands invånare kan fortsätta få Sveriges bästa vård och vårdupplevelse. Du företräder regionen som arbetsgivare och i ditt uppdrag ingår budgetansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar.

Tjänstens placering kommer att bli Varberg eller Halmstad enligt överenskommelse.

Det här har du med dig till oss

  • Du har arbetat som linjechef i flera år och det är önskvärt att du har erfarenhet av att leda genom chefer.
  • Erfarenhet av arbete i det medicintekniska området är meriterande, gärna inom offentlig verksamhet.
  • Det är meriterande att du har förståelse för och erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.
  • Du har för arbetsgivaren relevant högskoleutbildning eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du är trygg och tydlig i ledarrollen, oavsett situation. Vidare är du lyhörd, tycker om att coacha och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer med olika samarbetspartners. Du skapar teamkänsla genom att involvera och motivera, vågar delegera, utmana och kan ställa krav i syfte att utveckla chefer och medarbetare. Viktigt för rollen är att du har en god förmåga att fatta beslut och att initiera och driva förbättrings- och utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Vi ser också att du har en god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Varberg eller Halmstad enligt överenskommelse.
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/715
Kontakt Krister Nordström, Verksamhetschef, 035-174545
Facklig företrädare Lars Mellbin, Sveriges Ingenjörer, 0340-481035
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-08-07

Sök tjänsten