Direkt till innehållet

FoU-handledare inom FoU Halland

Ort: Halmstad och Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-05-23

Sista ansökningsdag: 2022-06-07

Sök tjänsten

Arbetsbeskrivning inom FoU Halland

Uppdraget som FoU-handledare är en viktig central funktion hos oss på FoU Halland. Vi ger vetenskaplig support till olika FoU-rapporter vilket även omfattar vetenskapligt publicerbara verk; från idéfasen till en fullbordad produkt. Vi planerar och genomför vetenskapliga utbildningar för ST-läkare och alla intresserade medarbetare inom Region Halland. Du står för det vetenskapliga stödet när det gäller undervisning inom kvalitativ och kvantitativ metodik samt support i studiedesign och metodologiska analyser. Du kommer att arbeta i team såväl som på individuell nivå.

Ditt arbete handlar också om vetenskaplig samverkan och att röra sig mellan regionens förvaltningar och andra intressenter; som kommuner, Högskolan i Halmstad och andra myndigheter men även internationella intressenter. Arbetet kan på förfrågan erbjuda möjlighet till kombinationstjänstgöring med minst 50% som FoU-handledare. 

Om arbetsplatsen

FoU Halland har ett regionalt uppdrag inom hälsa och sjukvård. Uppdraget är i linje med Region Hallands forsknings- och utvecklingspolicy. Verksamheten utgår ifrån två utbudspunkter: Varberg och Halmstad. FoU Halland är en vetenskaplig stödverksamhet som aktivt arbetar för ett gynnsamt klimat för forsknings- och utvecklingsarbete. Stödet omfattar rådgivande specialiststöd och handledning både för FoU-projekt och för informationssökning i medicinska och omvårdnadsinriktade databaser. I FoU-uppdraget ligger även att aktivt utveckla stöd inom vetenskaplig metodik och tillgängliggöra resultat och erfarenheter från forskning och utveckling i Region Halland för organisationens ledning och medarbetare. FoU Halland bedriver i samarbete med universitets- och högskolevärlden högre utbildningar inom forskningsmetodik för ST-läkare såväl som för alla medarbetare i organisationen. Ett viktigt moment inom FoU Halland är vetenskaplig nätverksbildning med andra vetenskapliga organisationer på internationell nivå och med särskild inriktning inom EU.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Doktorsexamen i medicinskvetenskap eller närliggande relevant område för forskning inom Hälso- och sjukvård
  • Dokumenterad erfarenhet och god kompetens av undervisning i forskningsmetodik
  • Dokumenterad erfarenhet och god kompetens i projekthandledning.
  • Dokumenterad yrkeserfarenhet från Hälso- och sjukvården med relevant examen.

Meriterande kvalifikationer:

  • Programmeringskompetens med inriktning mot statistiska analyser.
  • Bred erfarenhet av digitala verktyg och tekniska lösningar som stödjer projektarbete
  • Erfarenhet av kvalitativ metodik och mix-modell.
  • Erfarenhet av internationella projekt och internationella nätverk.

Sammantaget söker vi dig som är utåtriktad och har en kommunikativ förmåga, men också en trygg och tydlig struktur i ditt arbetssätt.

Vi värdesätter din förmåga att självständigt planera och genomföra uppdrag, att leda och interagera med grupper, nätverk och personer med varierande bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Eftersom funktionen förser FoU-efterfrågan regionalt är fysikalisk mobilitet och funktionell flexibilitet ett grundläggande krav i tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad och Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/765
Kontakt Amir Baigi, Avd chef, Forskning , 070–4185847,amir.baigi@regionhalland.se Kerstin Fjällman Schärberg, Avd chef, Utbildning, 073–3037888
Facklig företrädare Fredrik Solvang, Saco, 0766-964599
Monica Johansson, Vision, 070-4733966
Karin Nordstrand Sandersson, Vårdförbundet, 070-6079682
Publicerat 2022-05-23
Sista ansökningsdag 2022-06-07

Sök tjänsten