Direkt till innehållet

Kostekonom sökes till Kostservice

Ort: Halmstad eller Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-05-23

Sista ansökningsdag: 2022-06-12

Sök tjänsten

Är du en driven och engagerad person som är intresserad av mat och att utveckla arbetssätt, har du dessutom erfarenhet av offentlig verksamhet? Då är det dig vi söker!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att stödja kockar i utveckling av måltider och framtagning av nya rätter och menyer. Du är ansvarig för att kvalitetssäkra måltiderna enligt de nationella riktlinjer som finns för måltider på sjukhus. I rollen som kostekonom arbetar du nära avdelningscheferna och tar beslut som gäller din del av verksamheten samt följer upp och säkerställer att besluten efterföljs. Tillsammans med controller uppdaterar du kalkylmodellen för patientmåltider. Som kostekonom kommer du också arbeta nära Kostservice utvecklare. Du förväntas stödja personalen i verksamheten och med stort engagemang arbeta med ständiga förbättringar för Region Hallands måltider.

Om arbetsplatsen

I våra två kök producerar och levererar Kostservice dagligen måltider till ca 550 patienter samt ca 700 måltider till personal och besökare på Hallands sjukhus lunchrestauranger. Därutöver produceras mat till catering och café-verksamhet. Vi är ca 70 medarbetare fördelat på flera olika professioner och två orter, Halmstad och Varberg. Möjlighet finns att utgå ifrån Halmstad eller Varberg beroende på var du bor men du förväntas arbeta för verksamheten på båda orterna.

Kvalifikationer

Ett krav är att du är utbildad kostekonom, kostvetare, dietist eller motsvarande. Självklart har du god kunskap gällande livsmedelsäkerhet och måltidsservice. Meriterande är erfarenhet av matlagning i storkök, specialkost och erfarenhet av att skapa och att hålla i utbildningar.

För att lyckas i rollen krävs god kommunikativ förmåga, hög förmåga att arbeta i IT-system och att du är drivande och engagerad. I rollen kommer du att arbeta med kollegor från olika yrkeskategorier varför pedagogisk kompetens är viktigt och förmåga att leda andra utan att vara chef. Körkort är önskvärt då du kommer att arbeta i både Halmstad och Varberg.

Vi söker dig som är driven och serviceinriktad. Du är intresserad av mat samt har viljan att ta ansvar och visa ett stort engagemang. Du förväntas vara initiativrik och innovativ samt kostnadsmedveten. Arbetet sker strukturerat och lösningsfokuserat för att nå uppsatta mål. Vidare har du känsla för detaljer och förmåga att samarbeta med arbetskollegor på ett konstruktivt sätt. Du är en god lyssnare och tydlig i din kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ditt ansvar omfattar både det administrativa och det operativa arbetet. Som kostekonom har du förmågan att inspirera och coacha dina medarbetare genom att vara en bra förebild. Du sporras av ett högt tempo och höga krav och du är beredd att jobba på när det behövs. Du kommer att ingå i vår ledningsgrupp.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/786
Kontakt Jörgen Lind, Avdelningschef Varberg , 070-2644031 Jenny Svensson, Avdelningschef Halmstad , 072-1439139
Facklig företrädare Tobias Ryberg, Kommunal, Varberg, 0340-481447
Matilda Persson, Kommunal, Halmstad , 035-131951
Publicerat 2022-05-23
Sista ansökningsdag 2022-06-12

Sök tjänsten