Direkt till innehållet

Ekonomichef till Närsjukvården Halland

Ort: Varberg eller Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-06-27

Sista ansökningsdag: 2022-07-31

Sök tjänsten

Nu söker vi dig som Ekonomichef som vill arbeta i en spännande och komplex organisation med intäktsfinansierade och konkurrensutsatta verksamheter i den offentliga sektorn. Vårt arbete bidrar till att göra Halland till den bästa livsplatsen.

Om uppdraget

Närsjukvården Halland har en ekonomi i balans, vi ger vård av hög kvalitet och har nöjda patienter, och vi vill fortsätta att bli ännu bättre. Nu söker vi en ersättare till vår ekonomichef som vill vara med och utveckla Närsjukvård Hallands framgångsrika verksamheter.

Som ekonomichef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen. Med din expertkompetens i den högsta ledningen bidrar du till nya arbetssätt, samarbete och en kultur där vi tillsammans förbättrar förvaltningens verksamheter utifrån patienternas behov och Region Hallands förväntningar.  Närsjukvården är en spännande förvaltning med olika verksamhetsinriktningar som är konkurrensutsatta och intäktsfinansierade, vilket gör arbetet lite mer komplext men också mycket roligare.  På grund av den stora bredden, krävs en förmåga som ekonomichef att stödja och ha förståelse för verksamheternas olika utmaningar.     

Du arbetar övergripande och långsiktigt med förvaltningens mål och strategier och din avdelning förväntas proaktivt stödja verksamheterna i ekonomifrågor. Ekonomiavdelningen har fyra controllers som du är ansvarig chef för. I rollen som ekonomichef ingår att leda, utveckla och säkerställa stöd, samordning och uppdrag inom avdelningen.

Som ekonomichef förväntas du leda med fokus på resultat och måluppfyllelse, både inom ditt direkta linjeansvar men framför allt utifrån Närsjukvårdens och Region Hallands samlade resultat. Som ekonomichef kommer du också att företräda NSVH och regionen i regionala samarbeten och samverkan med andra aktörer. I uppdraget ingår att vara sammanhållande avseende förvaltningens fastighetsfrågor.

Genom ditt ledarskap engagerar, motiverar och tydliggör du för chefer och medarbetare vikten av att tillsammans vidareutveckla förvaltningen i ett regionalt perspektiv för att säkerställa att Hallands invånare kan fortsätta få Sveriges bästa vård och vårdupplevelse.

En förvaltning i framåtrörelse

Förvaltningen Närsjukvården Hallands uppdrag är att ge en god och nära vård för befintliga och blivande patienter i regionen. Närsjukvård Halland har tre olika verksamhetsområden; Vårdcentralen Halland, Folktandvården Halland och Pandemiuppdrag som omfattar cirka 1 100 medarbetare. Närsjukvården Halland satsar inför en spännande framtid i snabb förändring. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. En vård som ska vara enkel att välja, tillgänglig på nya sätt och välkomnande för alla. För att lyckas är ett nära samarbete mellan alla våra olika kompetenser en förutsättning.

Vi satsar på kompetensutveckling, forskning och god arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som har en adekvat akademisk utbildning och chefs- och ledningserfarenhet inom ekonomi från hälso- och sjukvårdsverksamhet eller annan komplex verksamhet. Du ska ha dokumenterat goda ledaregenskaper, med särskild vikt vid förmåga att samarbeta. Du är rutinerad och meriterad inom ekonomi-, produktions- och kapacitetsstyrning. Erfarenhet av komplexa fastighetsfrågor är meriterande liksom att du arbetat i en politiskt styrd organisation. Utmärkt kommunikationsförmåga på svenska i såväl tal som skrift och förmåga att målgruppsanpassa budskap för att uppnå syfte.

Som person är du resultatorienterad med hög grad av självinsikt. Du skapar teamkänsla genom att involvera och motivera, vågar delegera, utmana och ställa krav i syfte att utveckla medarbetare. Du har en god förmåga att fatta beslut och att initiera och driva förbättrings- och utvecklingsarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Du är trygg och tydlig i ledarrollen, oavsett situation. Vidare är du lyhörd och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Vi ser också att du har en vilja att själv vilja utvecklas och bli bättre. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du ska kunna arbeta självständigt, proaktivt och under eget ansvar göra bedömningar. Du ska vara analytisk och affärsinriktad med en helhetssyn som präglar ditt arbete. Då du kommer att arbeta konsultativt med ekonomifrågor i förvaltningen är det viktigt att du som person är lyhörd med god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du bygger och förvaltar relationer till chefer och övriga samarbetspartners i din tjänst. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort erfordras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg eller Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/852
Kontakt Karin Hesselgard, Förvaltningschef, 0767-232863
Facklig företrädare För uppgift till facklig företrädare, 073-1432106
Publicerat 2022-06-27
Sista ansökningsdag 2022-07-31

Sök tjänsten