Direkt till innehållet

Kurator sökes till Rehabiliteringskliniken i Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 80%

Publicerad: 2022-06-27

Sista ansökningsdag: 2022-08-16

Sök tjänsten

Vi söker dig som är intresserad av att utveckla Rehabiliteringsmedicin tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha ett självständigt och roligt arbete i en dynamisk miljö. Arbetet består bland annat av bedömning av kuratorsbehov, att möta patienter och närstående som kan vara i behov av kris och stödsamtal samt kunna ge information och vägledning om samhällets resurser inom det sociala området. Du som kurator guidar och bistår i vissa fall patienten i dessa kontakter. I arbetsuppgifterna ingår även att vara en del av ett multidisciplinärt vårdteam där kuratorn har ett helhetsperspektiv på patientens och närståendes behov utifrån en teoretisk och klinisk psykosocial kompetens.

Tjänsten innefattar en stor del utvecklingsarbete i syfte att utveckla kuratorns roll i teamet på Rehabiliteringsmedicin. Du som kurator är tillsammans med teamet och avdelningschef drivande i denna fråga.

Vi erbjuder ett intressant och varierande arbete i både sluten- och öppenvård. Handledning ingår som en naturlig del i verksamheten.

Om arbetsplatsen

Vi är en rehabiliteringsmedicinsk enhet i Halland som består av slutenvård och dagrehabilitering i Halmstad samt smärtrehabilitering i Varberg. Denna tjänst avser rehabiliteringsmedicin i Halmstad.

Våra patienter är vuxna och de vanligaste diagnoserna är stroke, hjärnskador och ryggmärgsskador. Målet med rehabiliteringen är ökad aktivitet och delaktighet i en oftast drastiskt förändrad livssituation. Målet för patienten är att återgå till ett aktivt liv i samhället.

Teamet är vårt viktigaste arbetsredskap. Hos oss arbetar du som kurator i ett interdisciplinärt team och det är teamet tillsammans med patient och närstående som utformar målen för rehabiliteringen.

Som teammedlem är du en av flera professioner; arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, logoped, läkare, medicinsk sekreterare, psykolog, rehabassistent, rehabcoach, sjuksköterska och undersköterska. Varje teammedlem bidrar till att skapa den helhet som är nödvändig i ett interdisciplinärt team.  Inom enheten har vi två team; det kognitiva teamet och det motoriska teamet. Som kurator ansvarar du för det sociala utrednings- och behandlingsarbetet samt att sociala aspekter beaktas i vårdarbetet.

Du kommer också att ha möjlighet att driva utvecklingsarbete inom din profession tillsammans med andra rehabiliteringsmedicinska enheter i Sverige.

Arbetstid förlagd dagtid.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna med hälso- och sjukvårdslegitimation, men detta är inte ett krav. Du behöver ha ett stort intresse och engagemang för rehabilitering i team. Det är viktigt att du har förmågan att bygga relationer till våra patienter och närstående samt kunna hantera människor med kognitiva hinder. Det är självklart att du har en god förmåga att samarbeta. Vi erbjuder alla nya medarbetare oavsett yrkeserfarenhet en mentor. Erfarenhet utifrån myndighetsutövning exempelvis från kommunal verksamhet, Försäkringskassa eller koordinator på vårdcentral är en merit.

Vi strävar efter att ha rätt person på rätt plats och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du arbeta i ett stimulerande, kreativt och lärande arbetsklimat tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare så är detta jobb för dig!

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi intervjuer löpande under ansökningstiden.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/860
Kontakt Anna Nielsen, avdelningschef, 0790-981903
Facklig företrädare Rebecka Vahlström, Saco, ,Rebecka.vahlstrom@regionhalland.se
Publicerat 2022-06-27
Sista ansökningsdag 2022-08-16

Sök tjänsten