Direkt till innehållet

Chefläkare till Närsjukvården Halland

Ort: Halmstad eller Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-06-27

Sista ansökningsdag: 2022-07-31

Sök tjänsten

Är du allmänspecialist redo för nästa steg inom primärvården? Välkommen att söka en tjänst där du får stort inflytande över den vård vi erbjuder hallänningen. Hos oss arbetar du i en nytänkande och utvecklande miljö där kvalitet och samarbete präglar vårt arbete. Är du vår nya kollega?

Om uppdraget

Närsjukvården Halland ger vård av hög kvalitet och har nöjda patienter, och vi vill fortsätta att bli ännu bättre. Nu söker vi en ersättare till avgående chefläkare som vill fortsätta bidra till den fortsatta utvecklingen av hög kvalitet inom patientsäkerhetsarbetet.

Organisatoriskt är tjänsten placerad i Närsjukvårdens förvaltningsledning, och rapporterar till förvaltningschefen, du ingår i Närsjukvårdens ledningsgrupp som en strategisk och rådgivande funktion, där du arbetar för Närsjukvården i det övergripande patientsäkerhetsarbetet. Viss del av din tjänst omfattar kliniskt arbete.

Som chefläkare samverkar du med områdeschef och verksamhetschefer som initierar, driver och utvecklar arbetssätt och arbetsformer för flödesorientering och kvalitetsförbättringar. I ditt uppdrag har du ett nära samarbete med medicinsk rådgivare och medicinsk ledningsansvariga för vårdcentralerna. Din insats kommer att bli ett viktigt bidrag till denna utveckling. I uppdraget ingår också att medverka i arbetet omkring kvalitetsparametrar i Närsjukvården samt följa utveckling och säkra rapportering av dessa. Som chefläkaren ska du även verka för att främja arbetet kring en öppen patientsäkerhetskultur. Du granskar och bedömer utredningar kring medicinska avvikelser och ansvarar för anmälningsskyldigheten enligt Patientsäkerhetslagen.

På uppdrag representerar du Hallands Närsjukvård i arbetsgrupper och samarbetsorgan inom regionen, regionalt och nationellt.

Uppdraget förutsätter ett personligt engagemang för att medverka i lednings-, utvecklings- och patientsäkerhetsfrågor.

En förvaltning i framåtrörelse

Förvaltningen Närsjukvården Hallands uppdrag är att ge en god och nära vård för befintliga och blivande patienter i regionen. Närsjukvård Halland har tre olika verksamhetsområden; Vårdcentralen Halland, Folktandvården Halland och Pandemiuppdrag som omfattar cirka 1 100 medarbetare. Närsjukvården Halland satsar inför en spännande framtid i snabb förändring. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalitet. En vård som ska vara enkel att välja, tillgänglig på nya sätt och välkomnande för alla. För att lyckas är samarbete mellan alla våra olika kompetenser en förutsättning. Vi satsar på kompetensutveckling, forskning och god arbetsmiljö för ständig utveckling av vår verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom allmänmedicin med intresse och engagemang för patientsäkerhet och kvalitet. Du har ett intresse för utveckling av nya sätt att möta våra patienters behov.

Du motiveras av att kreativt och strukturerat stötta chefer och medarbetare i verksamhetsutveckling för att främja kvalitet och säkra vårdprocesser. Du är lösningsorienterad, har en god förmåga att kommunicera och entusiasmera och stimuleras av att arbeta tillsammans med andra. Du har förmåga att nå resultat genom att utforska, samverka och förankra. Du har förmåga att prioritera, byta perspektiv - men utan att förlora helheten. Du har ett faciliterande och inlyssnande förhållningssätt för att skapa insikt, förståelse och engagemang för patientsäkerhetsarbete och vår verksamhetsutveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal- och skrift är ett krav.

Tidigare erfarenhet och framgång i ledningsfunktion/chefsroll och utvecklings- och kvalitetshöjande projekt är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Cordovan Career.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/877
Kontakt Karin Hesselgard, Förvaltningschef, 0767-232863
Facklig företrädare Ann-Helén von Braun, Hallands läkarförening, 0346-56000(vxl)
Publicerat 2022-06-27
Sista ansökningsdag 2022-07-31

Sök tjänsten