Direkt till innehållet

Biträdande rektor till Katrinebergs folkhögskola

Ort: Falkenberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-06-20

Sista ansökningsdag: 2022-07-25

Sök tjänsten

Bygger ditt ledarskap på ett personligt engagemang för folkhögskola och tilltro till medarbetaren? Är du en naturlig ledare som överblickar, utvecklar och genomför? Med verksamhetens bästa i fokus. Ja, då är du välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som rektor i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, vilket innebär att du förståelse för organisationen som helhet.

I din roll brinner du för folkhögskola samt folkbildning och har fullt fokus på att folkhögskolans värden och arbetssätt präglar organisationen. Ditt ledarskap präglas av att motivera och stärka medarbetare och deltagare genom att skapa en tro till den egna förmågan.

I uppdraget som biträdande rektor kommer du att vara chef för och leda skolans arbetslag/avdelningar inom administration, elevassistenter, vaktmästeri-teknik och skolans SYV/kurator, totalt ca 20 medarbetare.

Du leder och fördelar arbetet, bidrar till utveckling av verksamheten tillsammans med dina medarbetare. Biträdande rektor är underställd rektor, ingår i skolans ledningsgrupp och har bland annat som uppgift att:

  • Biträda rektor i ledning och utveckling av skolan
  • Vid rektors frånvaro och inte kan nås träda in som rektor med rektors befogenhet
  • Vara chef och leda skolans arbetslag inom administration, elevassistenter, vaktmästeri-teknik och skolans SYV/kurator.
  • Ansvara för att den dagliga skoldriften fungerar och vara en länk mellan rektor och daglig skoldrift
  • Samordna linjers antagningsarbete
  • Ansvara för studieplaner för allmänna kursens deltagare

Om arbetsplatsen

Inom Region Hallands kultur- och skolförvaltning finns det tre skolor: Katrinebergs folkhögskola,
Löftadalens folkhögskola och Munkagård, som är ett naturbruksgymnasium.

Katrinebergs folkhögskola ligger i det natursköna samhället Vessigebro, 10 km nordost om Falkenberg. Skolan har funnits sedan 1873 och är en av landets äldsta folkhögskolor. Vi har ca 200 vuxenstuderande elever, varav många av dem bor på skolans internat. Vi erbjuder ett brett utbud av kurser inom hälsa och kultur samt möjlighet att komplettera grundskole- och gymnasiebetyg. Skolan bedriver även konferensverksamhet och Bed and breakfast.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleutbildning med en inriktning som av arbetsgivaren bedöms relevant. Du ska ha stor kunskap om och flera års erfarenhet av folkhögskola. Erfarenhet som rektor/biträdande rektor är en merit, liksom rektorsutbildning för folkhögskolan.

Tjänsten kräver ett intresse för och erfarenhet av skoladministrativt arbete. Du behöver ha god struktur då du planerar, organiserar och självständigt prioriterar ditt arbete. Det är även viktigt med ett flexibelt förhållningssätt, ordningssinne och god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi ser att du är en prestigelös och ansvarstagande person som tar initiativ, får saker att hända och samtidigt arbetar systematiskt med uppföljning av olika processer. Vidare är du kommunikativ och har en mycket god samarbetsförmåga. Rollen kräver också mod och beredskap att fatta de beslut som verksamheten kräver.

Körkort krävs för tjänsten.

Intervjuer planeras till den 11 och 12 augusti på Katrinebergs folkhögskola.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

 

Fackliga kontaktpersoner: 

SACO/LR: Dragica Grahovac, 0733-021543 alt dragica.grahovac@regionhalland.se

Lärarförbundet:Viktoria Jonsson, 0705-180277 alt viktoria.jonsson@varberg.se

Vision: Christel Axelsson, 0346-575 11 alt christel.axelsson@regionhalland.se

Kommunal: Mats Persson,0346- 575 08 alt mats.persson@regionhalland.se

Ledarna: Yvonne Dammvik. 0340-480939 alt yvonne.dammvik@regionhalland.se

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse dock senast vid årsskiftet
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Falkenberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/896
Kontakt Anette Johansson, Bitr. förvaltningschef , 035-179823altanette.s.johansson@regionhalland.se Rektor Peter Carlsson, 0346-57513altpeter.carlsson@regionhalland.se
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-07-25

Sök tjänsten