Direkt till innehållet

Sjuksköterska med särskilt intresse för lungmedicin till Kungsbacka

Ort: Kungsbacka

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-06-21

Sista ansökningsdag: 2022-08-17

Sök tjänsten

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta i en expansiv verksamhet med patienter på plats på mottagningen och på distans. Teamarbete med läkare och BMA är centralt i all verksamhet på lungmottagningen. Här kommer du assistera på läkarmottagningen och ha egen självständig mottagning. Distanskontakt med patienter via telefon eller andra medier kommer utgöra en del av arbetsuppgifterna, liksom att utföra medicinska tester som artär blodgas och spirometri i jaeger. Du har även en del undervisning för patienten.

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar. 

Medicinmottagningen i Kungsbacka består av specialistmottagningar inom allergologi och lungmedicin, kardiologi, diabetologi, endokrinologi, hematologi och neurologi. 
På mottagningen finns också en dagsjukvårdsavdelning. Vårt mål är att erbjuda ett personcentrerad vård där patienternas vårdbehov är utgångspunkten för vårt arbete. Vi arbetar i multifunktionella team tillsammans med våra patienter och vi främjar samarbetet mellan de olika teamen på mottagningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet eller särskilt intresse för lungmedicinsk vård och mottagningsarbete, gärna med några års yrkeserfarenhet och helst med kompetens och fördjupning inom lungmedicin. Du som söker bör ha en bred lungmedicinsk erfarenhet, gärna inom astma-KOL och andra kroniska lungsjukdomar. Du bör vara beslutskompetent, noggrann och ha intresse av forsknings- och utvecklingsarbete.

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta med och för människor. Du är bra på att se helheten och tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i ditt arbete. Då du kommer att ha egen mottagning ser vi även att du är en stabil och trygg person som är tydlig i din kommunikation till patienter och anhöriga, men även till det egna teamet och de som vi samarbetar med.

Vi ser vi gärna att du erfarenhet av arbete med lungmedicinska patienter. Då våra patienter ofta är äldre och flera är multisjuka ska du ha lätt för att bygga upp och bibehålla förtroendefulla vårdrelationer med både patienter och närstående. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du trivs och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/905
Kontakt Lise-Lott Lundgren, Avdelningschef, 0765-115784 Kärstin Byström, Sjuksköterska, 0300-565489
Facklig företrädare Carina Larsson, Vårdförbundet, 0732315578
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-08-17

Sök tjänsten