Direkt till innehållet

Är du vår nya kommunikationschef i Region Halland?

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-07-04

Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Sök tjänsten

Om du är en modig och tillitsfull ledare som har siktet inställt på ett modernt kommunikationsarbete kan det vara dig vi söker. Läs vidare om du vill ta dig an det roliga, utmanande, föränderliga och viktiga uppdraget som kommunikationschef på Region Hallands regionkontor!

Vad handlar jobbet om?

Den vi söker kommer att vara chef för kommunikationsavdelningen – en central resurs och viktig del i ett ständigt pågående utvecklingsarbete med att bidra till att Halland blir Bästa Livsplatsen. Under pandemin tydliggjordes Region Hallands demokrati- och serviceuppdrag som sätter tonen för kommunikationens fortsatta arbete inom regionen. I flertalet spännande uppdrag kommer kommunikationsresursernas kompetens vara avgörande för arbetet med att bli en ännu mer effektiv, utåtriktad och synlig region och stärka rollen som samtalspart gentemot invånare, näringsliv och besökare framåt.

Som chef på kommunikationsavdelningen har du en nyckelroll där samverkan, både inom och utom organisatoriska gränser är avgörande för en framgångsrik och sammanhållen kommunikation. Avdelningen ansvarar för Region Hallands gemensamma kommunikationsinfrastruktur, vilket bland annat innebär utveckling av regionens kommunikationskanaler och profilering.

Dina medarbetare på kommunikationsavdelningen fungerar som samlat stöd och bidrar till Region Hallands utveckling tillsammans med HR, IT/digitalisering och Ekonomi, inom områdena Regional utveckling, Hälso- och Sjukvård och övergripande regionsstöd. Behovet av kommunikationsstöd, såväl operativt som strategiskt ökar i regionens verksamheter. Ditt ansvar är att prioritera, resursfördela och säkra det kommunikativa stödet till regionens verksamheter för att nå uppsatta mål, samtidigt som du skapar förutsättningar för medarbetare att växa i sina uppdrag och utveckla sin kompetens.

I ditt ansvarsområde ingår också att utveckla kommunikationsfunktionens integrerade roll i regionens övergripande uppdrag och svara upp mot kommunikationsutmaningen där invånare, näringsliv, besökare, chefer och medarbetare kräver snabb kommunikation på nya arenor. Utmaningen innebär att anpassa kommunikationen till rådande situation och att långsiktigt strategiskt arbete kombineras med snabbt uppkomna kommunikationsbehov. Du balanserar dessa viktiga uppdrag tillsammans med kommunikationsdirektören som är din närmsta chef. 

Tjänsten utgår från regionkontoret i Halmstad, där det arbetar cirka 240 personer. Vi arbetar både på plats och på distans. Kommunikationsavdelningen består i dag av 20 medarbetare, med tjänster inom webb, profilering och kommunikationsstrategiskt arbete.

Vi söker dig som är…

En trygg, inkluderande och lösningsorienterad ledare. Du är tydlig och sakkunnig och arbetar för att skapa en kommunikativ kultur på avdelningen och goda relationer med de vi samarbetar med. Du har en bred och uppdaterad kunskap inom kommunikationsområdet som visar sig genom att du är öppen för att hitta rätt struktur för det uppdrag som ska göras i kombination med att du ser och arbetar för helhetens bästa och känner stor tillit till att kompetenta medarbetare själva löser uppdraget tillsammans med andra.

Du ser också rörelsen som sker inom kommunikationsområdet. Det innebär att du har ett nyfiket och lyssnande angreppssätt i ditt arbete med att förstärka regionens roll som samtalspart gentemot invånare och omgivande samhälle. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer

  •  Akademisk utbildning inom journalistik, kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som kan betraktas som likvärdigt
  • Erfarenhet av att arbeta med kommunikation i större organisationer 
  • Tidigare erfarenheter av att vara chef med personal-, ekonomi och verksamhetsansvar
  • Gärna erfarenheter från politiskt styrd verksamhet 

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer är planerade till 1 och 2 september.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/913
Kontakt Johanna Wiechel-Steier, Kommunikationsdirektör, 070-0822214
Facklig företrädare Fredrik Solvang, Saco, 0766-964599
Rebecka Apelvi, Vision, 070-6126065
Publicerat 2022-07-04
Sista ansökningsdag 2022-08-21

Sök tjänsten