Direkt till innehållet

Avdelningschef sökes till psykosavdelning i Varberg

Ort: Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Publicerad: 2022-06-22

Sista ansökningsdag: 2022-08-18

Sök tjänsten

Vår avdelningschef går vidare till nya uppdrag inom kliniken och därför letar vi nu efter ny avdelningschef. Vill du tillsammans med våra engagerade medarbetare fortsätta utvecklingen av vår psykosvård på avdelning 23? Välkommen att söka till tjänsten!

Arbetsuppgifter

Som chef i Region Halland har du två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du är arbetsgivarens representant och du företräder Region Halland, vilket innebär att du har förståelse för organisationen som helhet. Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Nu söker vi en ny avdelningschef som med trygghet och lugn tillsammans med medarbetarna kan jobba vidare med utvecklingsfrågor och förbättra verksamheten samtidigt som strukturen bevaras.

Arbetet som avdelningschef är omväxlande och dynamiskt, där du som chef förväntas leda enheten mot uppsatta mål med ansvar för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du förväntas att tillsammans med MLA (medicinsk ledningsansvarig) och sektionsledare driva avdelningens utvecklingsarbete framåt.

Som chef skapar och stödjer du en kultur som präglas av ständiga förbättringar med engagerade och motiverade medarbetare. Du förväntas aktivt bidra till samverkan och samarbete med andra avdelningar inom kliniken och våra vårdgrannar vilket är en förutsättning för att vi skall lyckas skapa en bra heldygnsvård för våra patienter. Som chef inom vårt verksamhetsområde erbjuds du regelbunden handledning tillsammans med dina chefskollegor och när du startar får du en chefskollega som mentor för att säkerställa en bra introduktion.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschef Magnus Oléni.

Om arbetsplatsen

Avdelning 23 är en enhet med hög kompetens och med medarbetare med hög arbetsmoral och engagemang för våra patienter. Vi som jobbar här är trygga i det vi gör och det finns en vilja till utveckling och till att förbättra vården för våra patienter. De som vårdas på avdelning 23 har i huvudsak psykossjukdom men även patienter med annan problematik kan vårdas på avdelningen då vi samarbetar med övriga avdelningar på kliniken.

Vårdavdelningen har 10+2 vårdplatser och på avdelningen arbetar ca 10 sjuksköterskor och 17 skötare. Det finns också läkare och kurator kopplade till avdelningen.

Psykiatrin Halland är Region Hallands förvaltning för all offentlig specialistpsykiatri. Här ingår psykiatri för barn, ungdomar och vuxna, såväl öppen som heldygnsvård. Psykiatrin Halland har ca 850 medarbetare och verksamheter i alla regionens kommuner. Psykiatrin leds av en förvaltningschef, verksamhetschefer samt avdelningschefer. Heldygnsvården har verksamhet på två platser i länet, Halmstad och Varberg.

Nuvarande chefskap är även kopplat till vår sekreterargrupp inom Heldygnsvården i Varberg. Där arbetar 9 sekreterare och en samordnare. En arbetsgrupp som drivs av engagemang och vilja till utveckling.  I höst kommer denna organisation utvärderas för ställningstagande till om organisationen skall förändras och bli länsövergripande med eget chefskap. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant vårdutbildning inom hälso- och sjukvård. Erfarenhet från arbete som chef eller ledare, ledarskaps- och chefsutbildning samt erfarenhet från arbete inom psykiatrisk heldygnsvård är meriterande för tjänsten. Det är meriterande om du har genomgått vårt utvecklingsprogram Morgondagens ledare.

En förutsättning för att lyckas och trivas som avdelningschef hos oss är att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och klarar av att lösa problem som uppstår i arbetet. Du har en förmåga att arbeta strukturerat och engagerat och du vill vara med och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du sätter fokus på att driva, utveckla, anpassa och ständigt förbättra verksamheten och tillsammans med medarbetarna skapar du en välfungerande vårdorganisation och ett gott arbetsklimat på arbetsplatsen. Som ledare är du en förebild och normskapare och skapar delaktighet och engagemang som får andra att växa. Du har också ett starkt intresse för att utveckla dig själv som chef.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi planerar att hålla intervjuer den 25/8. Om du har förhinder denna tid, kommer vi naturligtvis försöka att hitta en ny tid. 

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/917
Kontakt Magnus Oleni, Verksamhetschef, 070-3463757 Linda Kronholm Bitr. verksamhetschef , 070-6106864
Facklig företrädare Facklig kontaktperson nås via HR Patrik Berg, 072-0843399
Publicerat 2022-06-22
Sista ansökningsdag 2022-08-18

Sök tjänsten