Direkt till innehållet

Kurator till vuxenhabiliteringen i Varberg/Falkenberg

Ort: Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-06-27

Sista ansökningsdag: 2022-07-17

Sök tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med avsikt att se patienten i ett helhetsperspektiv. En hög delaktighet är en förutsättning för vårt arbete. Arbetet sker i nära teamsamverkan och förläggs både på och vid behov även utanför enheten. Teamet består utöver kurator av arbetsterapeut, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog.

Som kurator kommer du att jobba med psykosocialt behandlingsarbete, ge information om samhällsstöd och social lagstiftning. Du kommer även att förmedla kunskap om funktionsnedsättningen till patient och närstående. I uppdraget ingår att samordna och förmedla kontakt med andra verksamheter och att vara en kunskapsresurs t.ex. till arbetsgivare och skola. En välplanerad introduktion är självklart för oss och du kommer att ha möjlighet till kontinuerligt stöd av dina kollegor i länet under ditt första anställningsår. Vi värnar om en god arbetsmiljö. På habiliteringen har du regelbunden handledning för både team och yrkesgrupp.

Vuxenhabiliteringen ansvarar för Falkenberg och Varberg, varför körkort B är ett krav. Leasingbil finns att tillgå. Huvudsakligen kommer du att ha din arbetsplats i Varberg och kommer att utgå därifrån.

Om arbetsplatsen

Habiliteringen i Varberg/Falkenberg är en av tre mottagningar i Halland som ger habiliterande insatser till barn, unga och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Avdelningen är indelad i tre team varav två arbetar med barn upp till 18 år och ett med vuxna från 18 år. Denna tjänst är placerad i Varberg. På avdelningen finns en stor samlad erfarenhet och en lust och vilja till ständig utveckling för att möta patienternas behov på bästa sätt.

Vi föds alla med olika förutsättningar. Ett arbete på habilitering bidrar till att personer med olika funktionsnedsättningar ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt, oavsett förutsättningar. Det är ett jobb med stor variation som innebär eget ansvar men också nära samarbete med dina teamkollegor. På habiliteringen arbetar vi bl.a. med samtal, anpassningar i patientens miljö vardagsstrategier, långsiktighet och att skapa möten mellan människor. Vårt arbete baseras på delaktighet och respekt för människors inneboende värde och självbestämmande, för olikheter och accepterande av den mänskliga mångfalden och för fortlöpande utveckling av förmågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av habilitering, teamarbete samt arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande liksom att planera och genomföra gruppverksamhet samt genomföra stödjande samtal.

Du har en god förmåga att skapa goda relationer till patienter och medarbetare. Du har lätt för att uttrycka dig på ett tydligt och pedagogiskt sätt i såväl tal som skrift. Personliga egenskaper såsom initiativförmåga, flexibilitet och god samarbetsförmåga samt vilja att vara delaktig i ett aktivt utvecklingsarbete är viktiga för oss. Datorvana förutsätts. Därtill lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. Klicka här för att läsa mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/921
Kontakt Pernilla Eliasson, Avdelningschef, 0721-459133
Facklig företrädare Emma Cederlund, Saco, 0300-565211
Publicerat 2022-06-27
Sista ansökningsdag 2022-07-17

Sök tjänsten