Direkt till innehållet

Objektledare/Applikationsledare FVIS till Regionkontoret

Ort: Halmstad/ Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2022-07-04

Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Sök tjänsten

Arbetsuppgifter

I augusti 2022 startar den första versionen av förvaltningsobjekt ”Sussa vårdstöd” som på övergripande nivå gemensamt ska förvalta och vidareutveckla nio regioners kommande gemensamma vårdinformationsstöd, FVIS/Cosmic, efter driftsättning.

För att Region Halland ska kunna möta upp och säkra samverkan, kontakter och representation i de olika forum och teams som Sussa vårdstöd kommer att organisera kommer det också att krävas en regional förvaltningsstruktur i Region Halland. Denna förvaltningsstruktur kommer att organiseras i verksamhetsområde ”Digitalisering Hälso- och sjukvård”. I uppdraget kommer utöver ovan nämnda uppgifter också att ingå samordning och koordinering med Region Hallands övriga IT-organisation och dess förvaltningsuppdrag, inklusive FVIS integrationsmiljö, samt via ”Partnerskapet” med vårdförvaltningarna samverka arbetet med verksamhetens behov och leverans av FVIS systemstöd.

Som objektledare kommer du att leda det verksamhetsnära och dagliga arbetet med att regionalt förvalta FVIS/Cosmic. Du kommer också att på taktisk nivå utgöra Region Hallands representant i dialog och möten med Sussa vårdstöds Objektledare gällande drift och förvaltningsfrågor kring FVIS. Samverkan mellan den Sussa gemensamma förvaltningen, Sussa vårdstöd, och den regionala förvaltningen av FVIS kommer att vara reglerat i en ”Samverkanshandbok” och som ska säkra att stödet till verksamheten är behovsstyrt, ändamålsenligt och effektivt.

Inledningsvis kommer uppdraget att innebära att du som representant för region Halland deltar i det Sussa gemensamma projektet ”Etablera Sussa Vårdstöd.” Detta kommer att ge värdefullt underlag till uppbyggnad av den regionala förvaltningsstrukturen av FVIS där du kommer att ha en framträdande och aktiv roll.

Som objektledare får du bland annat jobba med att:

  • ta fram underlag till Sussa Vårdstöds objekt/verksamhetsplan och vara en del att realisera den
  • vara dialogpart med Sussa Vårdstöd och verksamheten i olika forum
  • säkerställa följsamhet till bland annat samverkans- och processhandboken
  • samverka med regionens övriga IT-organisation
  • vara dialogpart med verksamheten och säkra god dialog med dem
  • godkänna leveranser från Sussa Vårdstöd
  • följa upp vårdstödsprocesser och säkra att de är verkningsfulla
  • genomföra bemanning på operativ nivå
  • följa utfall mot budget och hålla budget

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområdet Digitalisering hälso- och sjukvård består av tre avdelningar: E-hälsa och invånartjänster, Läkemedel och journaltjänster och Huvudjournal och hälsoinformatik. Våra tre avdelningar har i uppdrag att förvalta och utveckla information och applikation med spännvidd från strategisk till operativ nivå i hälso –och sjukvårdens digitalisering. Vi har också ansvar för det produktionsinriktade uppdraget att förvalta och utveckla applikation. Grunden för arbetet är proaktivt i partnerskap med verksamheten, kring såväl behov av lösning med ansvar för att säkerställa effekter och nytta för verksamhet, intressenter och användare.

I Region Halland har vi sedan flera år ett både inspirerande och intressant systemförvaltningsarbete som fortsatt i vår relativt nya IT-organisation. Du kommer att ingå i en verksamhet där arbetsglädje, kunskap och utveckling står i centrum. Som framgår i rollbeskrivningen kommer mycket av arbetet att kretsa kring den med Cambio och övriga Sussa regionerna gemensamma förvaltningen av FVIS/Cosmic.

Detta är ett stort och intressant uppdrag och erbjuder ett riktigt spännande arbete

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant examen på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förvaltning av vårdsystem, samt erfarenhet som objektledare/förvaltningsledare/projektledare. För tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet och kunskaper från tidigare Hälso- och sjukvårdarbete samt goda kunskaper om vårdprocessen. Du har gärna god kunskap i offentlig verksamhet och att arbeta enligt styrande dokument och riktlinjer. För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor, patienter/kunder och övriga kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, tal som skrift.

Som person är du initiativtagande och väcker nya tanker samt sätter igång nya aktiviteter. Du är stabil och kontrollerad, där du kan både hantera dig och kontrollera dig i stressade- eller pressade situationer, samt bibehåller ett reellt perspektiv på situationer. Du har en bra samarbetsförmåga och arbetar med medarbetare på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser även att du är tydlig, då du kommunicerar tydligt och säkerställer att rätt budskap når fram. Du har en helhetssyn samt är en bra problemlösare, som analyserar och arbetar med komplexa frågor på smidigast sätt.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om de förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September/Oktober 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad/ Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/960
Kontakt Göran Lindh, Avdelningschef, 070-3984616
Facklig företrädare Inger Ivarsson, Vision, 0104-761900
Dragica Grahovac, Saco, 073-3021543
Emma Tengvall, Kommunal, 0104-761900
Publicerat 2022-07-04
Sista ansökningsdag 2022-08-21

Sök tjänsten