Direkt till innehållet

ST-läkare onkologi sökes till Hallands sjukhus

Ort: Halmstad eller Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2024-02-19

Sista ansökningsdag: 2024-03-11

Sök tjänsten

Vi söker nu ST-läkare till Hallands sjukhus onkologiska verksamhet!

Om oss

Onkologi- och palliativmedicinkliniken vid Hallands sjukhus är en klinik med tre utbudspunkter; Halmstad, Varberg och Kungsbacka.

Vi är en klinik med två välfungerande behandlingsenheter som bedriver elektiv onkologisk öppenvård.

Inom kliniken finns även palliativa konsultteam över hela regionen.

Storleken på vårt sjukhus möjliggör korta kommunikationsvägar och nära samarbeten med andra kliniker. Vi har även kontinuerligt samarbete med universitetsklinikerna i Västra Götalandsregionen samt Region Skåne och vi ingår därmed i både RCC väst samt syd.

Vi är sedan två år en egen verksamhet med ambition att växa och där du som medarbetare kommer ha möjlighet att bidra till den framtida utvecklingen av onkologin i Halland. Vi söker dig som har ett gediget intresse av onkologi och som vill påbörja din specialisttjänstgöring hos oss.

Om arbetet

Den onkologiska vården är under ständig utveckling med nya behandlingsmetoder. Den vida arsenalen av behandlingsmetoder ställer även krav på fortbildning hos läkare och övrig personal för att patienten ska kunna få bästa möjliga vård. Som ST-läkare kommer du att tjänstgöra och utbildas i onkologi. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med patienter med cancersjukdom i olika stadier. 

Som ST-läkare har du din basplacering i Varberg eller i Halmstad, och viss tjänstgöring kan förekomma på båda orterna. Den onkologiska mottagningsverksamheten i Halmstad och Varberg behandlar idag patienter med bröstcancer, mag-tarmcancer och urologisk cancer inklusive prostatacancer.

En del av utbildningen sker i form av randutbildning för övriga cancersjukdomar samt en längre period för strålbehandlingsenheten. Randutbildning genomförs på regiononkologisk klinik på Sahlgrenska Universitetssjukhuset för dig som är basplacerad i Varberg, respektive på Skånes Universitetssjukhus för dig som är basplacerad i Halmstad

Då vår klinik står inför att utöka och fortsätta utveckla verksamheten kommer du att få stora möjligheter att vara med och bidra med din kompetens och erfarenhet.

Om dig

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Meriterande är att ha arbetat inom onkologi, hematologi, geriatrik och palliativ vård. Meriterande är också forskningserfarenhet. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. 

Att arbeta med patienter med cancersjukdom ställer krav på lyhördhet, empatiskt bemötande, kommunikationsförmåga och en stor nyfikenhet för ny kunskap. Vi ser också att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och har ett engagerat, nyfiket och öppet förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad eller Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1529
Kontakt Helena Gladh, Verksamhetschef, 072-5017518
Facklig företrädare För uppgift till facklig företrädare, kontakta HR, 070-1988864
Publicerat 2024-02-19
Sista ansökningsdag 2024-03-11

Sök tjänsten