Direkt till innehållet

Analytiker - regional utveckling sökes till Regionkontoret, Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2020-06-01

Sista ansökningsdag: 2020-06-22

Sök tjänsten

Regionkontoret är Region Hallands huvudkontor. Här arbetar cirka 240 personer, de flesta med placering i Halmstad. Vårt viktigaste uppdrag är att stödja regionens förtroendevalda i deras ansvar för ekonomin, driften av våra verksamheter och bolag, som arbetsgivare och inte minst - för att utveckla Halland. Det gör vi bland annat genom att driva, styra, samordna och ta fram underlag för beslut.

Om arbetsplatsen

Avdelningen för analys och samordning är ansvarig för den övergripande analysverksamheten inom regional utveckling. Avdelningen arbetar med att följa upp, analysera, prognostisera och informera om Hallands utveckling samt tillhandahålla olika typer av analysunderlag. Avdelningen projektleder analyser samt stödjer andra inom regional utveckling med statistik och analyser. Avdelningen samordnar även övergripande processer, externa relationer och EU-arbete. Vi ansvarar för rapportering till Näringsdepartementet och för samlade underlag till Region Hallands uppföljning och årsredovisning.

Din roll hos oss

I rollen som analytiker innefattar dina arbetsuppgifter att genomföra utredningar och kvalificerade analyser av utvecklingen i Halland samt följa upp det regionala utvecklingsarbetet. Sakområdena är varierande och spänner över allt ifrån fysisk planering till social hållbarhet, näringslivsutveckling till hållbar, grön tillväxt. Du kommer även att presentera analyser skriftligt och muntligt samt delta i nätverk med kommuner och regioner.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi finner lämplig. Du har gedigen erfarenhet av samhällsanalyser inom flera områden För att lyckas och trivas i rollen krävs ett stort samhällsintresse, drivkraft, initiativ- och samarbetsförmåga, analytiskt tänkande samt förmåga att arbeta självständigt. Du är kommunikativ med goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Vidare har du stor erfarenhet av att presentera analyser, både muntligt och skriftligt, på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt. Du är van vid att arbeta med kvantitativa metoder och har även erfarenhet av kvalitativa metoder. Vi ser också att du har erfarenhet av att driva och leda projekt eller processer. Slutligen ser vi gärna att du har kunskap och erfarenhet av regionalt utvecklingsarbete samt erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer. Körkort är önskvärt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Om erforderligt beslut ej fattas kan rekryteringen dras in.

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/321
Kontakt Ulrika Bertilsson, Avdelningschef, 0703-77 39 23
Facklig företrädare Fredrik Solvang, Saco, 0766-96 45 99
Monica Johansson, Vision, 0104-76 19 16
Publicerat 2020-06-01
Sista ansökningsdag 2020-06-22

Sök tjänsten