Direkt till innehållet

Allergisköterska till Medicinmottagningen, Hallands sjukhus Kungsbacka

Ort: Kungsbacka

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%

Publicerad: 2020-06-02

Sista ansökningsdag: 2020-08-02

Sök tjänsten

Om arbetsplatsen

Hallands sjukhus Kungsbacka erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Medicinmottagningen tillhör kliniken Medicinsk specialistvård, där även öron-näsa-halsmottagning, ögonmottagning samt gynmottagning ingår. Klinikledning för medicinsk specialistvård består av verksamhetschef, avdelningschefer, läkarchef samt stödfunktioner på stabnivå.

På medicinmottagningen Hallands sjukhus Kungsbacka har vi mottagningar som bedriver specialistvård inom Allergi, Lunga, Hjärta, Neurologi, Hematologi samt Diabetes och Hormonella sjukdomar. Medicinmottagningen bedriver en dagsjukvård inriktad mot neurologi och hematologi.

Här på mottagningen arbetar vi tillsammans med uppdraget i fokus och arbetsplatsen kännetecknas av ett nära samarbete med övriga professioner. Vi arbetar lösningsorienterat och flexibelt och vi hjälper varandra genom humor, teamkänsla och en vilja att bidra till att komma framåt.

Vi söker nu en sjuksköterska med intresse för allergi till vårt allergiteam bestående av läkare, sjuksköterskor och medicinsk sekreterare.

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Som sköterska på vår allergimottagning jobbar du till stor del med egen mottagning vilket kräver att du gillar att arbeta självständigt och att du har ett utåtriktat och positivt sätt. Du utför bland annat pricktester, spirometrier, NO-mätning, läkemedelsprovokationer och allergenspecifik immunoterapi. En annan stor del av arbetet består i att ge rådgivning kring allergier och överkänsligheter via telefon eller 1177.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med ett stort intresse av allergi- och astmasjukvård. Om du har utbildning i astma/allergi, spirometri och allergenspecifik immunoterapi är det en fördel men du kommer annars ges möjlighet till utbildning inom dessa områden.

För oss är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, tar eget ansvar och har ett professionellt bemötande gentemot både kollegor och de patienter du möter. Andra viktiga egenskaper är att du är självständig, initiativrik och flexibel. Vidare värdesätter vi att du har problemlösningsförmåga, kan ta egna initiativ, är en god lyssnare och har förmåga att nå ut med ditt budskap.

Vår mottagning finns på en kort promenad från Kungsbacka station som har täta förbindelser med både Göteborg och Varberg. På sjukhuset finns gratis personalparkering om du pendlar med bil.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, vilket innebär att du kan komma att kallas till intervju innan sista ansökningsdag.

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/407
Kontakt Eva-Lena Pommer, Avdelningschef, 0766-95 10 04
Facklig företrädare Carina Larsson, Vårdförbundet, 0300-56 26 45
Publicerat 2020-06-02
Sista ansökningsdag 2020-08-02

Sök tjänsten