Direkt till innehållet

Logoped till Resurscentrum för kommunikation Dako

Ort: Varberg

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 75%

Publicerad: 2022-09-19

Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Sök tjänsten

Är du legitimerad logoped och tycker om att arbeta i team? Vi söker nu en logoped till vårt team på Resurscentrum för kommunikation Dako. 

Arbetsuppgifter

Som en av flera logopeder i teamet kommer du att delta i utprovningar av kommunikationshjälpmedel för barn och vuxna som behöver Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK) eller har läs- och skrivsvårigheter. Tillsammans med övriga i teamet kommer du att vara rådgivande till förskrivare av kommunikationshjälpmedel och hålla utbildningar för förskrivare, brukare, personal och anhöriga.

Tjänsten är placerad i Varberg, men med hela länet som arbetsfält.

Om arbetsplatsen

Resurscentrum för kommunikation Dako är en länsövergripande verksamhet.

Dako är ett resursteam för förskrivare när det gäller frågor som rör kommunikationshjälpmedel och styrsätt. Teamet medverkar tillsammans med förskrivare vid kartläggningar, utprovningar och uppföljningar av kommunikationshjälpmedel och styrsätt. Vi arbetar också med anpassningar, installation och underhåll av hjälpmedel samt kurser och temadagar för personal.

I vår verksamhet ingår även alternativ telefoni, där vi förskriver hjälpmedel till personer som på grund av hörselnedsättning, dövhet eller talsvårighet inte kan använda en vanlig telefon. Här finns också Datateket som vänder sig till personer med funktionsnedsättning som vill prova appar och program.

Hos oss arbetar arbetsterapeut, IT-tekniker, logoped och specialpedagog. Vi har lokaler i Halmstad och i Varberg. Vi har ett nära samarbete med hjälpmedelskonsulent på Hjälpmedelscentrum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped. Goda kunskaper om AKK och datorbaserade

kommunikationshjälpmedel är meriterande, liksom erfarenhet av undervisning och teamarbete. B-körkort erfordras.

Vi söker en glad, positiv medarbetare med engagemang och drivkraft. Du ska vara intresserad av teknik och vara van datoranvändare. Du ska ha ett pedagogiskt förhållningssätt och tycka om att arbeta i team i nära samarbete med dina kollegor. Självständigt planerar du och genomför ditt arbete samt har viljan att arbeta flexibelt mot de mål vi tillsammans har satt upp för verksamheten.

Du har ett stort intresse för att arbeta med människor, både individuellt och i grupp samt har förmågan att se möjligheter istället för hinder. Du ska vilja arbeta enligt vår värdegrund, Vi KAN (kompetens, nytänkande och ansvar). Du är öppen och kan ta och ge feedback. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer är planerade att genomföras torsdag 20/10 (fm) och fredag 21/10 (fm).

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1254
Kontakt Karin Lindberg, avdelningschef, 0720-836805
Facklig företrädare Katarina Bonfré, SACO, 0340-481656
Publicerat 2022-09-19
Sista ansökningsdag 2022-10-09

Sök tjänsten