Direkt till innehållet

BI-Controller till Hallands sjukhus

Ort: Halmstad eller Varberg enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100% eller enligt överenskommelse.

Publicerad: 2023-01-09

Sista ansökningsdag: 2023-01-29

Sök tjänsten

Om tjänsten

HS Ekonomi och Informatik, vilket Informatikavdelningen är en del av tillsammans med Ekonomiavdelningen, har till uppgift att leverera lättillgängliga och korrekta beslutsunderlag, fakta och stöd utifrån vår samlade kompetens. Vi har en god arbetsgemenskap där vi samarbetar och hjälper varandra. Vi har ett kollegialt lärande där vi bidrar till varandras kompetensutveckling och en god arbetsmiljö.

Som BI-controller hos oss kommer du arbeta med att identifiera, bearbeta och tillgängliggöra data på olika nivåer, i olika processer och system med syfte att skapa förutsättningar för chefer och verksamheter inom Hallands sjukhus att leda utifrån fakta och bästa tillgängliga kunskap samt utveckla verksamheten. Arbetet innefattar även utveckling och förvaltning av ett antal planerings- och uppföljningslösningar.

Vi arbetar i flera utdatamiljöer där fokus för nuvarande och framtida utveckling ligger på Qlik Sense.

Avdelningarna har tillsammans cirka 15 medarbetare varav hälften har sin fysiska arbetsplats i Halmstad och hälften i Varberg. Större delen av våra möten och samarbeten sker via digital kommunikationsplattform.

Kvalifikationer

Vi söker dig med Högskoleutbildning inom informatik eller annan för tjänsten relevant utbildning som kan bedömas likvärdig. Erfarenhet från arbete med SQL och Qlik Sense är meriterande. Likaså om du besitter kunskaper om hälso- och sjukvårdsverksamhet och hälso- och sjukvårdsdata.

För att säkerställa en god och säker kommunikation med kollegor och andra kontakter ställer vi krav på goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Du ska också ha goda kunskaper i engelska för att kunna förstå och ta till dig information. 

För att vara framgångsrik i rollen är du nyfiken, drivande, strukturerad och analytisk och du kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade sammanhang. Du är en kommunikativ person med god servicekänsla som kan anpassa sättet att visualisera och förmedla budskap till mottagaren. Vidare kan du arbeta såväl självständigt som i team och har ett proaktivt förhållningssätt. Det är viktigt för dig att leverera med god kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse.
Ort Halmstad eller Varberg enligt överenskommelse
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/1780
Kontakt Per Johansson, Biträdande Ekonomichef, 0722-461288
Facklig företrädare Åsa-Maria Petersson, Akavia, 0725-441121
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-01-29

Sök tjänsten