Direkt till innehållet

Avdelningschef sökes till Röntgen Halmstad

Ort: Halmstad

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Publicerad: 2023-01-23

Sista ansökningsdag: 2023-02-12

Sök tjänsten

Bygger ditt ledarskap på ett personligt engagemang och tilltro till medarbetaren? Är du en naturlig ledare som överblickar, utvecklar och genomför? Med verksamhetens bästa i fokus. Ja, då är du välkommen till oss!

Röntgen Halland strukturerar om och utökar vår ledningsorganisation, därför söker vi nu fler avdelningschefer. I denna tjänst kommer du att vara chef över röntgensjuksköterskor/sjuksköterskor.

Arbetsuppgifter

Förvaltningen Ambulans, diagnostik och hälsa är regionsövergripande och omfattar cirka 1100 medarbetare. Utifrån Region Hallands vision Bästa livsplatsen verkar Ambulans, diagnostik och hälsa för en god hälsa hos befolkningen. Våra medarbetare är nyckeln till att bedriva en verksamhet med hög kvalité och vår utgångspunkt är alltid patienterna. 

Som chef i första linjen företräder du Region Halland som arbetsgivare och har två uppdrag: att styra och leda med fokus på resultat samt att engagera och motivera dina medarbetare. Du ansvarar tillsammans med övriga avdelningschefer för att driva det dagliga arbetet för avdelningen, vilket innebär ansvar för ekonomi, personal och verksamhet.

Du är en viktig del av verksamhetens ledningsgrupp och förväntas vara engagerad för såväl din egen arbetsplats bästa som för verksamheten Röntgen Halland - alltid med patienten och hallänningen i fokus.  

Röntgen Halland består av verksamheter i Halmstad, Varberg, Kungsbacka, Falkenberg samt Hylte. Som avdelningschef kommer du arbeta tillsammans med Röntgens övriga verksamheter i Halland för att tillsammans verka för Röntgen Halland som en klinik.  

Du anställs i en tillsvidareanställning i din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.

Om arbetsplatsen

På Röntgen i Halmstad arbetar idag cirka 90 medarbetare.

Gruppen röntgensjuksköterskor/sjuksköterskor är totalt cirka 50, så du kommer tillsammans med en kollega ha ett gemensamt ansvar för arbetsgruppen, varav du kommer att vara närmaste chef för cirka 25 röntgensjuksköterskor/sjuksköterskor. Du kommer även att ha personalansvar för en röntgensjuksköterska som bemannar röntgen i Hyltebruk 20 %.

Du kommer att arbeta tillsammans med tre andra avdelningschefer i Halmstad, vilka ansvarar för resterande personalkategorier. Till din hjälp finns även administrativt stöd inom kliniken och området.

Röntgenavdelningen i Halmstad består av mammografi, nuklearmedicin, bentäthetsverksamhet, konventionell röntgen, ultraljud, viss intervention, CT och MR. Röntgen Halland är i ett expansivt utvecklingsskede och har en förnyad och modern maskinpark. Vi står även i starten på en digital utvecklingsresa.

Tjänstens placeringsort är Halmstad.

Din profil

Vi söker dig med adekvat högskole-/universitetsutbildning, alternativt motsvarande erfarenhet och kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga. Du behöver ha erfarenhet av arbete inom sjukvården. Meriterande är utbildning inom ledarskap/organisation samt tidigare erfarenhet från ledande befattning. Har du erfarenhet av arbete med förändringsledning är det meriterande. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av röntgenverksamhet. 

För att klara uppdraget behöver du ha övergripande systemkompetens, det vill säga förståelse för den egna rollen och hur helhetens delar fungerar tillsammans inom hälso- och sjukvården.

Vi söker dig som har förmågan att ta ett tydligt arbetsgivarperspektiv samt ett helhetsperspektiv för verksamheten. Du är rak, modig och tydlig och har en god självkännedom. Du agerar som en förebild och normskapare i ditt ledarskap. Vidare ser vi att du är trygg, ansvarsfull och strukturerad samt att du har en förmåga att involvera, engagera och motivera medarbetare för att tillsammans utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Det är av vikt/betydelsefullt att du är kommunikativ och har en god förmåga att samverka och skapa goda relationer med olika samarbetspartners. 

Goda kunskaper i svenska språket avseende både tal och skrift är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering avser vi att hålla intervjuer i Halmstad den 22 februari.

Röntgen Halland strukturerar om och utökar vår ledningsorganisation, därför söker vi nu fler avdelningschefer. Se våra andra lediga tjänster här:

Avdelningschef sökes till Röntgen Varberg / Falkenberg

Avdelningschef sökes till Röntgen Halmstad

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete.
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/68
Kontakt Anna Backman, Verksamhetschef, 0724-561848 Cecilia Bengtsson, HR-partner, 076-6967357
Facklig företrädare Gabor Barabas, Vårdförbundet, 035-131000(vxl)
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Sök tjänsten