Direkt till innehållet

Kurator till vuxenhabiliteringen i Varberg/Falkenberg

Ort: Varberg

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 100%. Sysselsättningsgrad kan diskuteras.

Publicerad: 2023-01-24

Sista ansökningsdag: 2023-02-15

Sök tjänsten

Vi på Habiliteringen i Falkenberg-Varberg söker nu dig med socionomexamen för att stärka
upp vårt team under en tid. Vi söker nu personal till både Vuxenteamet och till Barnteamet.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med avsikt att se patienten i ett helhetsperspektiv. En hög delaktighet är en förutsättning för vårt arbete. Arbetet sker i nära teamsamverkan och förläggs både på och vid behov även utanför enheten. Teamet består utöver kurator av arbetsterapeut, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog. I barnteamet ingår även läkare och dietist.

Som kurator kommer du att jobba med psykosocialt behandlingsarbete, ge information om samhällsstöd och social lagstiftning. Du kommer även att förmedla kunskap om funktionsnedsättningen till patient och närstående. I uppdraget ingår att samordna och förmedla kontakt med andra verksamheter och att vara en kunskapsresurs. En välplanerad introduktion är självklart för oss och du kommer att ha möjlighet till kontinuerligt stöd av dina kollegor i länet under ditt första anställningsår. Vi värnar om en god arbetsmiljö. På habiliteringen har du regelbunden handledning för både team och yrkesgrupp.

Till barnhabiliteringen söker vi förstärkning till teamet under en period om 6 månader med möjlighet till förlängning. 80% eller enligt överenskommelse.

Till vuxenhabiliteringen söker vi dig på ett vikariat från maj på 1 år, 100% eller enligt överenskommelse. 

Om arbetsplatsen

Habiliteringen i Varberg/Falkenberg är en av tre mottagningar i Halland som ger habiliterande insatser till barn, unga och vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Avdelningen är indelad i tre team varav två arbetar med barn upp till 18 år och ett med vuxna från 18 år. Tjänsten inom Barnteamet är placerad i Varberg och tjänsten inom Vuxenteamet är också placerad i Varberg men tjänstgöring sker även i Falkenberg. Denna tjänst är placerad i Varberg. På avdelningen finns en stor samlad erfarenhet och en lust och vilja till ständig utveckling för att möta patienternas behov på bästa sätt.

Vuxenhabiliteringen är HBTQI-diplomerad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av habilitering, teamarbete samt arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande liksom att planera och genomföra gruppverksamhet samt genomföra stödjande samtal.

Vuxenhabiliteringen ansvarar för Falkenberg och Varberg, varför körkort B är ett krav. Leasingbil finns att tillgå. Huvudsakligen kommer du att ha din arbetsplats i Varberg och kommer att utgå därifrån. För dig som söker till Barnteamet är det meriterande med körkort då bil används till vissa besök. 

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, god förmåga att planera och strukturera ditt arbete, tar egna initiativ och är flexibel. Du har ett empatiskt förhållningssätt med förmåga att hålla de professionella ramarna. Du tycker om att vara delaktig i gemensamma frågor på arbetsplatsen och att bidra till ständiga förbättringar. Datorvana förutsätts. Vi lägger stor vikt vid din personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering planerar vi att hålla intervjuer den 20-22 februari.

För dig som blir aktuell för anställning hos oss kommer vi att begära att du uppvisar utdrag ur belastningsregistret (som du själv begär ut från Polisen) inför beslut om eventuell anställning, utifrån Lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn. Utdraget ska lämnas i oöppnat kuvert till rekryterande chef.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka förmåner vi kan erbjuda dig som anställd. 

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! Läs mer om Region Hallands organisation, vårt uppdrag och vår vision.

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.

Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%. Sysselsättningsgrad kan diskuteras.
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/97
Kontakt Julia Wramling, Avdelningschef, 0766-957442
Facklig företrädare Emma Cederlund, Saco, 0300-565211
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Sök tjänsten