Webbplatser

Webbplatser ikon

Praktik och verksamhets­förlagd utbildning

För att Region Halland ska kunna fortsätta att växa hållbart och erbjuda hög kvalitet till hallänningen behövs nytänkande och innovation. Vi tror att du som student kan bidra i det arbetet hos oss.

Genom praktik och verksamhets­förlagd utbildning får du prova på hur det är att jobba inom ett visst yrke och få en känsla för vår organisation. Vi tar emot elever och studenter i flera av våra verksamheter, främst inom hälso- och sjukvård, men även inom andra områden, som IT och digitalisering, kultur och skola, utveckling och administration.

Är du intresserad av att göra din praktik hos oss? Välkommen!

Praktik inom hälso- och sjukvård

Praktik inom hälso- och sjukvård

Praktik och examensarbete inom övriga områden

Här hittar du aktuella studentuppdrag, examensjobb och praktikplatser inom Region Halland.

Just nu har vi inga aktuella uppdrag eller praktikplatser.

Vi är måna om att du ska få en bra praktikperiod, med handledning och fysisk arbetsplats. Därför annonserar vi bara ut praktikplatser när detta finns tillgängligt. Vi har begränsad möjlighet till uppdrag som kräver deltagande av chefer och medarbetare.

Inom Region Halland erbjuder vi APL, arbetsplatslärande, för dig som går på gymnasieskolans vård- och omsorgsprogram, vård- och omsorgscollege eller annan vuxenutbildning som klassas som gymnasienivå. APL är reglerad i lokala avtal eller överenskommelser med de olika utbildningsanordnarna och studenter från dessa utbildningar har förtur till våra utbildningsplatser.

När du börjar din APL hos oss får du en introduktion av din handledare. Handledarna kommer under din praktik att handleda dig utifrån de kriterier som finns avtalat.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare så får du mer information. Det är din skola som gör förfrågan till Region Halland om plats, inte du själv.

Prao är ett bra tillfälle för dig att lära dig många nya saker som du har nytta av oavsett vad du väljer att göra i framtiden. Inom Region Halland finns många olika typer av arbetsområden. Vi har exempelvis ansvar för:

  • vård och hälsa
  • kollektivtrafik
  • utveckling av näringsliv
  • kultur
  • infrastruktur
  • samhällsplanering
  • miljö- och klimatfrågor

Exempel på praoplatser

  • Gör din prao tillsammans med en IT-tekniker.
  • Gör din prao på ett sjukhus.
  • Gör din prao på folktandvården.

Är du nyfiken på att göra din prao i Region Halland? Prata med praosamordnaren eller studie- och yrkesvägledaren på din skola så får du hjälp att hitta en praoplats som passar dig.

Senast ändrad: