Webbplatser

Webbplatser ikon
Bakgrundsmönster

Biomedicinsk analytiker

Här erbjuds du utmanande arbetsuppgifter och många olika karriärvägar. Som biomedicinsk analytiker i Region Halland är du livsviktig! Ditt jobb bidrar till att patienten får rätt diagnos och behandling.

Hos oss kan du arbeta inom flera olika områden som klinisk kemi, nuklearmedicin, klinisk fysiologi, mikrobiologi, patologi, transfusionsmedicin och molekylärbiologi. Beroende på arbetsplats kan en vanlig dag innehålla allt från att ta emot prover från patienter och analysera dem på rätt sätt till att tillverka egen radiofarmaka i ett Hot Lab inför bildtagning med en gammakamera.

I Region Halland satsar vi på utbildning, utveckling och forskning. Här är du som biomedicinsk analytiker med och bidrar till pågående studier, deltar i upphandling av nya intrument eller handleder studenter. Du är även med i att utveckla allt från nya analysmetoder till arbetsflöden och metodbeskrivningar.

Jag analyserar dina blodprover så att rätt diagnos kan ställas

Jag har alltid varit intresserad av att jobba inom sjukvården men inte i direkt kontakt med patienter, därför valde jag att plugga till biomedicinsk analytiker. Som biomedicinsk analytiker är jag en viktig del av sjukvårdskedjan där jag bland annat analyserar de prover som lämnas in och rapporterar ut provsvar, i princip alla som tar del av sjukvård lämnar någon form av prov för analys som passerar oss på laboratoriet.

Det roligaste med det här yrket är att det är så varierande, jag jobbar både med högteknologiska instrument men även manuellt. Man kan också säga att det är lite av ett detektivarbete där vi hjälper till att upptäcka och lösa problem.

/Clara, biomedicinsk analytiker inom Medicinsk diagnostik, sjukhuset i Varberg