Webbplatser

Webbplatser ikon

Ambulanssjuksköterska

Ambulanssjuksköterska lutar sig in i en ambulans

Vill du ha ett yrke som kräver snabba beslut och där varje minut kan göra skillnad för en patient? Då är ambulanssjuksköterska något för dig.

Som ambulanssjuksköterska är du ofta först på plats och din insats kan vara helt avgörande för patienten. Du bedömer och behandlar patienten i sitt hem eller på en skadeplats och under transport. Ena stunden arbetar du under stor press för att i nästa ha både tid och utrymme för en personlig kontakt med patienten eller närstående.

När du börjar jobba som ambulanssjuksköterska i den Halländska ambulanssjukvården får du en omfattande introduktionsutbildning och du har alltid tillgång till den senaste tekniken inom kommunikation och teknisk utrustning.

Om du blir svårt sjuk kommer jag och hjälper dig

Charmen med att vara ambulanssjuksköterska är att man aldrig vet vad som kommer att hända när man går till jobbet på morgonen. Jag är med vid livets början och livets slut och allt däremellan. När vi kommer till en situation upplever många att vi kommer med lugnet, att man känner att man kan lämna över till oss, att vi löser situationen.

Jag har jobbat som ambulanssjuksköterska i 14 år och jag älskar fortfarande att gå till jobbet varje dag. Det är en häftig känsla att få hjälpa folk att må bättre och få rädda liv. Visst kan det vara tungt ibland och känslan av att inte alltid räcka till kan vara tuff emellanåt men fördelarna är så många fler. Åker vi på ett larm om ett hjärtstopp och kan få i gång ett hjärta igen är det värt allt med det här jobbet.

/Martina, ambulanssjuksköterska i Falkenberg

Senast ändrad: