Webbplatser

Webbplatser ikon
Meny

Filmresidenset Playground

Nu kan du ansöka till filmresidens i Salzburg 2024! Filmresidenset Playground är ett residens för konstnärlig och filmhantverksmässig utveckling för filmare i ett utbyte mellan Halland och staden Salzburg i Österrike.

Floden Salzach som rinner genom Salzburg.
  • Utlyses: 1 februari 2024
  • Sista ansökningsdag: 31 mars 2024
  • Besked: 10 juni 2024

En filmare åker till Salzburg

Den filmare som blir antagen får resan betald, fritt boende i en studio i Künstlerhaus i Salzburg 4 november–2 december, samt en ersättning om 20 000 kr. OBS! Residensinnehavaren fakturerar ersättningen och betalar eventuella egenavgifter, sociala avgifter och skatt.

Den halländska filmaren kommer att ingå i filmsammanhang i Salzburg. Där finns ett filmresurscentrum med möjlighet till tekniklån, som behöver bokas innan vistelsen. Residenset samarbetar även med en högskola med filminriktning.

Filmresidenset är ett utbyte

Det innebär att även en filmare från Salzburg kommer till Halland och Katrinebergs folkhögskola.

Filmaren får under september månad delta i den halländska filmverksamheten som bedrivs på skolan och genom Filmresurscentrum som också finns på plats. Den halländska residensmottagaren förväntas vara på plats i Halland under september månad, för att lotsa residensdeltagaren från Salzburg till rätta. Filmaren från Salzburg är tillgänglig i Salzburg under residensvistelsen för den halländska filmaren i november–december. Detta sker efter överenskommelse och behov.

Vem kan söka?

Filmare som är 20–40 år med stort intresse för film och filmkultur. Sökande ska vara skriven i eller ha en tydlig koppling till Halland.

Residensperiod

Hösten 2024, i september, kommer en filmare från Österrike till Halland och 4 november–2 december åker en halländsk filmare till Salzburg, Österrike.

Ansök senast den 31 mars 2024

Ansök till filmresidenset Playground genom att fylla i vårt formulär:

Filmresidenset är ett samarbete

Filmresidenset genomförs i samverkan mellan Filmresurscentrum i Region Halland och Filmlinjen, Katrinebergs folkhögskola i samarbete med Salzburgs stad.

Tidigare residenstagare

Det är tredje gången som en halländsk filmare ges möjlighet till residens i Salzburg.

2022 Robin Bukhamseen, filmare och filmklippare.

– Min vistelse i Salzburg var mycket inspirerande och jag fick generöst hjälp och stöd från både österrikiska filmarbetare och alla som arbetade i Künstlerhaus. Jag skapade fyra kortfilmer åt det dokumentära hållet under min tid där som jag förhoppningsvis kommer ha med på Play nästa år, berättar Robin Bukhamseen.

Robin Bukhamseen i Salzburg.

Robin Bukhamseen i Salzburg.

2022 Från Österrike, Leonhard Pill, filmskapare och Sound Artist.

2023 Birk Alison Öhrlund, filmskapare.

2023 Från Österrike, Nicole Baier, filmskapare och Video Artist.

Kontakt

Anna Öst, Filmresurscentrum
e-post: anna.ost@regionhalland.se

Senast ändrad: