Webbplatser

Webbplatser ikon
Meny

Filmutbildningar i Halland

I Halland finns goda möjligheter för dig som vill utbilda dig inom film och filmskapande.

Två personer med filmutrustning på en sandstrand vid havet.

Katrinebergs folkhögskolas filmlinje

Filmlinjen på Katrinebergs folkhögskola är en 1–2 årig filmutbildning. Vår målsättning är att ge breda grundläggande kunskaper i rörlig bild/filmproduktion, så att du ska kunna utforska och närma dig ett personligt berättande som når en publik.

Vi erbjuder möjligheter till fördjupning inom specifika områden av filmproduktion och har ett nära samarbete med skolans skådespelarlinje. Vårt filmhus på 600 m2 tillhandahåller inspelningsstudio, ljudstudio, smink-, klass-, grupp- och klipprum samt en biograf med 50 platser och möjlighet till 5.1-ljudmixning.

Vill du veta mer om vår utbildning eller söka till linjen, läs mer om filmlinjen på Katringbergs folkhögskolas webbplats Länk till annan webbplats..

Katrinebergs folkhögskolas skådespelarlinje

Har du en stark passion för teater och film? Har du någon gång betraktat skådespelare som har ett äkta och intensivt uttryck och tänkt att så där bra och trovärdig skulle jag också vilja bli? Har du längtat efter att få ägna dig helhjärtat åt skådespeleri under ett helt år? Då är Katrinebergs folkhögskolas Skådespelarlinje rätt för dig!

Läs mer om skådespelarlinjen på Katrinebergs folkhgöskolas webbplats Länk till annan webbplats..

Sturegymnasiet i Halmstad

Spetsutbildning FILM med riksintag. Vi erbjuder dig tre innehållsrika och upplevelsefyllda år vid Sturegymnasiets Estetiska Program Estetik och Media.

Det här är en högskoleförberedande utbildning för dig med ett intresse för film och filmskapande, där du får använda dina färdigheter både praktiskt och teoretiskt. Här kommer du att ha möjlighet att utveckla och öka dina kunskaper inom den rörliga bildens berättande. Du kommer att jobba med allt från idé till färdig produktion i en kreativ miljö med skickliga pedagoger och professionell utrustning. Som en av två spetsutbildningar inom film i Sverige ger vi dig de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vi som jobbar med utbildningen har lång teoretisk och praktisk erfarenhet inom området. Våra lokaler är byggda för att ge bästa möjliga produktionsförutsättningar, med bland annat en fullt utrustad film- och tv-studio. Vi samarbetar med Akademin Valand, Göteborgs universitet, samt Region Halland (Kultur i Halland – Film, resurscentrum för film).

Kontakt:
Tomas Bergman, filmlärare
tomas.bergman@halmstad.se

Du kan också boka in ett besök och skugga oss, läs mer på Sturegymnasiets webbplats Länk till annan webbplats..

Kompetensutveckling för filmare och för lärare

Genom Kultur i Halland – Film kan du som är filmare eller lärare fördjupa dina kunskaper inom alla filmområden. Vi arrangerar fortbildningar, filmkurser och nätverksdagar. Vårt kontaktnät är lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Kompetensutveckling via Kulturakademin

Region Halland finansierar genom Kulturakademin ett brett utbud av kurser. Detta för att öka möjligheterna till utbildning och kompetensutveckling för professionellt verksamma i Halland – inom scenkonst, musik, audiovisuella medier samt bild och form. På Kulturakademins webb kan du se kursutbudet Länk till annan webbplats..

Kurser för unga som vill filma

Vi arrangerar filmkurser för unga som vill testa eller lära sig grunderna om film och filmskapande. Vi samarbetar med professionella filmare, kulturskolor, fritidsgårdar och skolor såväl som med andra filmregioner.

Under året arrangerar vi filmkurser för dig som är 12–16 år samt en kurs speciellt för tjejer som är 14–22 år, läs mer om våra filmkurser.

Senast ändrad: