Webbplatser

Webbplatser ikon
Meny

Sydsvenska filmkreatörer

Är du filmskapare, regissör eller producent i Skåne, Blekinge, Halland, Kronoberg, Jönköpings eller Kalmar län? Då kan du ansöka till Sydsvenska filmkreatörer, ett kortfilmsprogram som ger dig stöd i ditt filmprojekt och nya nätverk i Sydsverige.

Filminspelning vid en landsväg i somrigt landskap.

Vi söker dig som har en kortfilmsidé (max. 20 min) i alla format, även hybrid. Du som söker ska vara nyfiken på att lära känna andra och hitta nya nätverk. Du ska vilja dela med dig av din process och kunna ge och ta feedback i grupp. Du ska också vara nyfiken på producentrollen med en önskan att lära dig mer om filmproduktion.

Vi erbjuder totalt 8 stycken platser i programmet för 2024. Som deltagare medverkar du i två fysiska träffar under hösten 2024. Dessutom får du ett utvecklingsstöd på 50 000 kr till ditt projekt. Om du söker tillsammans med en filmskapare från en annan sydsvensk region och ni blir antagna kan ni på så sätt fördubbla er utvecklingsbudget.

För att få pengarna utbetalda måste du (eller eventuell producent du söker med) ha F-skattsedel från firma, bolag eller förening. Företaget/organisationen ska ha sitt säte inom en av regionerna som ingår i utlysningen.

Ansök senast 31 maj

Ansök senast 31 maj genom att fylla i formuläret Länk till annan webbplats.

Programmet Sydsvenska filmkreatörer finansieras av Regionsamverkan Sydsverige med stöd av Statens kulturråd.

Kontaktpersoner

Anna Öst, Filmresurscentrum Region Halland, anna.ost@regionhalland.se

Christina Schöning, Filmregion Sydost, christina@filmregionsydost.se

Emma Lidström, Film i Skåne, emma@filmiskane.se

Cecilia Torquato De Oliveira, Region Jönköpings län, cecilia.torquatodeoliveira@rjl.se

Symbolbild med texten "Sydsvenska Filmkreatörer".

Senast ändrad: