Webbplatser

Webbplatser ikon
Meny

Talangdagarna på Fårö

Vill du vara en av de filmare som möts på Fårö i sommar? Filmare från Halland kan ansöka till Bergmanveckans Talangdagar som arrangeras på Fårö varje sommar.

En person står högst upp på en stor rauk på en kalkvit strand vid havet.

Foto: Film på Gotland.

Bergmanveckans Talangdagar på Fårö är en plats för utveckling och möten i en unik filmhistorisk miljö. En kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg. Ansök om att vara med!

Som deltagare på Talangdagarna erbjuds du utvalda delar av Bergmanveckans program, mingel, exklusiva möten med festivalens gäster, nätverkande, erfarenhetsutbyte och kreativt arbete i Fårös filmiska landskap. Du får möta regissörer, skådespelare, producenter och manusförfattare från både nationell och internationell filmbransch.

Film på Gotland, Svenska Filminstitutet, Filmregionerna och Bergmancenter arrangerar årligen Bergmanveckans talangdagar på Fårö, parallellt med Bergmanveckan på Fårö. Varje filmregion har möjlighet att skicka en deltagare som på plats möter andra filmskapare från många regioner i Sverige.

Är du årets deltagare från Halland?

Region Halland står för kostnaden för deltagaravgift samt resa för en deltagare från Halland. Talangdagarna 2024 arrangeras 24–29 juni. Sista ansökningsdag är den 1 maj 2024.

Du som ansöker ska ha en grundutbildning inom filmskapande från gymnasiet, folkhögskola eller motsvarande. Du ska också ha en tydlig koppling till Halland.

Som talang bor du på Sudersand i fembäddsstugor med självhushåll bara ett stenkast från en av Fårös vackraste stränder. I programmet ingår logi, hyrcykel, medlemskap i festivalen, biljetter till arrangemang som ingår i talangdagarnas program samt lokala transporter. Sänglinnen och handdukar tar du med eller hyr på plats. Stugan städare du själv inför avresan med dem du bor med. Programmet avslutas på fredag kväll. Utcheckning och hemfärd sker på lördag morgon.

Måltider utöver det som ingår i deltagaravgiften står du för själv. Hur du tar dig till och från Gotland sker i samråd med oss.

Ansök senast den 1 maj

Ansök genom att skriva och berätta vem du är, en motivering till varför du vill delta och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan via mejl till anna.ost@regionhalland.se senast den 1 maj.

En grupp med cirka 20 personer sitter under två träd och tittar ut mot havet.

Foto: Film på Gotland.

Senast ändrad: