Webbplatser

Webbplatser ikon

Halländsk bokmässa

Varmt välkommen till Halländsk bokmässas 10-årsjubileum! Årets stora bokfest i Halland, där författare, översättare, förlag och litterära sällskap medverkar som utställare och i scenprogram.

  • Lördag 23 november 2024, klockan 10.00–15.00
  • Kulturhuset Komedianten, Varberg
  • Fri entré!
Symbol för Halländsk bokmässa med siluett av olika läsare och texten "10-årsjubileum Halländsk bokmässa 2024".

En spännande dag i litteraturens tecken

Halländsk bokmässa 2024 går av stapeln på Varbergs stadsbibliotek, Kulturhuset Komedianten, lördagen den 23 november.

Det är fri entré och du har möjlighet att träffa författare, översättare, förlag och litterära sällskap. De medverkande har koppling till Halland och riktar sig till barn, unga eller vuxna.

Under mässan blir det också workshoppar och andra aktiviteter.

Välkommen till Halländsk bokmässa!

Halländsk bokmässa är ett samarbete mellan Hallands författarsällskap, biblioteken i de halländska kommunerna och Region Halland. Halländsk bokmässa turnerar och arrangeras varje år i någon av de halländska kommunerna, oftast på ett bibliotek.

Illustration av Frida Talik

Symbolen för Halländsk bokmässa är gjord av konstnären och illustratören Frida Talik. I år har hon fått i uppdrag att uppdatera symbolen inför bokmässans 10-årsjubileum.

Frida Talik är utbildad på Konstfack som bild- och mediapedagog. Tecknandet och bildberättandet har alltid varit en stor och självklar del i hennes liv. Hon är uppvuxen på en bondgård i södra Halland där lek, hästar och äventyr i skogen varit en stor inspirationskälla. Som pedagog har Frida Talik genomfört flera animationsprojekt tillsammans med barn i alla åldrar och i många olika tekniker och sammanhang. Hon är idag konstnärlig ledare på Teckningsmuseet i Laholm.

Senast ändrad: