Webbplatser

Webbplatser ikon

Bokakuten

@bokakuten är ett konto på Instagram där personal som möter unga på bibliotek i Halland delar tips och personliga tankar om berättelser i alla former.

En tjej med mössa och jacka sitter på en kajkant vid vatten, hon håller en kaffekopp och har en uppslagen bok bredvid sig, över bilden står texten "@bokakuten".

Bokakuten hanteras av olika halländska bibliotek. Tillsammans delar vi med oss av den glädje och inspiration vi finner i berättelser, i text ord, bilder, musik, spel och i eget skrivande. Du får lästips, skrivtips eller en tanke att fundera vidare kring.

Följ @bokakuten på Instagram Länk till annan webbplats.

Läsa och skriva för att må bra

Genom att reflektera kring en text, ensam eller tillsammans med andra, kan du få hjälp att hitta ord för dina minnen och erfarenheter. Det kan leda till förståelse och kan vara ett sätt att få nya infallsvinklar på din livssituation. Genom andras ord kan du hitta dina egna och känna dig mindre ensam.

Att skriva kan också vara något som får en att må bra. Skriva dagbok, listor, poesi och musik är några exempel på skrivande som kan fungera välgörande. Genom att sätta ord på papper eller skärm kan känslor, tankar och funderingar bli mer tydliga och förståeliga. Att skriva för att må bra handlar bara om att skriva för sig själv, för sin egen skull.

WHO Health Evidence Network (HEN) publicerade 2019 en forskningsöversikt Länk till annan webbplats. som visar att det finns bevis för att kultur bidrar till främjande av god hälsa och förebyggande av en rad psykiska och fysiska hälsotillstånd under människors hela livslängd. För @bokakuten är detta en viktig grund för arbetet.

Kontakt

Frågor eller funderingar? Hör av dig till Carolina Hedin, e-post: carolina.hedin@regionhalland.se

Senast ändrad: