Webbplatser

Webbplatser ikon

Filmkurs för tjejer och icke-binära 14–22 år

Kollage med tjejer som spelar in film.

Söndag 23 juni kl. 10.30–fredag 28 juni kl. 15.00

Katrinebergs folkhögskola, Vessigebro

Film

Vill du göra film i sommar? Är du mellan 14 och 22 år? Då är du hjärtligt välkommen till en veckas filmskapande!

Tillsammans med andra lär du dig utveckla en filmidé, spela in och redigera film. Erfarna filmare och filmpedagoger går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering. Inga förkunskaper krävs, du lär dig på plats!

Vi jobbar med professionell filmutrustning och redigering i fantastiska filmlokaler på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro, utanför Falkenberg.

• Start söndagen 23 juni kl. 10.30
  • Avslutning fredagen 28 juni kl. 15.00 med filmvisning

Under hela kursen övernattar deltagarna på Katrinebergs folkhögskola.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 maj, men vänta inte med att anmäla dig då kursen är väldigt populär. Det finns 16 platser och platserna fördelas mellan de sydsvenska regionerna. Besked lämnas efter 1 maj.

Får du förhinder efter ansökan vänligen kontakta oss omgående så att din köplats kan gå till annan sökande. Om du blir erbjuden en plats och tackar ja är anmälan bindande.

Tid: Söndag 23 juni kl. 10.30–fredag 28 juni kl. 15.00

Plats: Filmhuset på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro, utanför Falkenberg.

Sista anmälningsdag: 2024-05-01

Målgrupp: Tjejer och icke-binära mellan 14 och 22 år.

Kursavgift: Avgiften inkluderar boende och mat. Betalning sker via faktura efter avslutad kurs.

Bor du i Halland, Västra Götaland, Region Skåne, Region Jönköpings län, Regionerna Kronoberg, Blekinge och Kalmar län så är avgiften 2300 kr. Bor du i annan region kostar det 4300 kr, men du kan söka stöd från ditt regionala filmresurscentrum.

Du som är upp till 18 år kan också söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, läs mer på majblomman.se Länk till annan webbplats..

Följ oss: Filmkursen har en sida på Facebook Länk till annan webbplats.

Arrangörer: Filmkurs för tjejer och icke-binära arrangeras av Kultur i Halland – Film och filmresurscentrum i samarbete med Katrinebergs folkhögskola, FilmCloud och Regionsamverkan Sydsverige.

Annika Westerhult, utvecklare film

Tel. 073-306 00 36, e-post: annika.westerhult@regionhalland.se

Senast uppdaterad:

Du kanske också är intresserad av