Webbplatser

Webbplatser ikon

Filmkurs för tjejer och killar 12–16 år

Kollage med ungdomar som spelar in film.

Foto: Region Halland.

Söndag 16 juni–torsdag den 20 juni

Katrinebergs folkhögskola, Vessigebro.

Film

Är du 12–16 år och intresserad av att skapa film? Vill du fördjupa dina kunskaper, utveckla en filmidé, spela in och redigera film? Då är du välkommen till fem dagars filmskapande!

Du får göra film efter egna idéer, testa greenscreen, skådespela, lära dig ljussättning och ta ljud. Helt enkelt göra massa kul film och träffa nya kompisar. Erfarna filmare och filmpedagoger anpassar kursen efter deltagarnas kunskaper och intresse. Vi jobbar med professionell filmutrustning och redigering i vårt fantastiska filmhus på Katrinebergs folkhögskola, i Vessigebro utanför Falkenberg.

Under hela kursen övernattar vi tillsammans på Katrinebergs folkhögskola och hittar på olika aktiviteter på kvällarna. Kursen riktar sig till ungdomar som är skrivna i Halland.

• Start söndag 16 juni kl. 10.00
  • Avslutning torsdag den 20 juni kl. 15.00 med filmvisning för familj och vänner.

Ansökan

Sista anmälningsdag är 1 maj men vänta inte med att anmäla er då kursen är väldigt populär. Vid behov kommer vi göra ett urval och besked om du har fått plats lämnar vi efter sista anmälningsdagen. Begränsat antal platser. Kursen är endast öppen för ungdomar skrivna i Halland. Får du förhinder efter anmälan vänligen kontakta oss omgående så att din köplats kan gå till annan sökande.

Intresse för film är en förutsättning för deltagande. Vid ansökan ska du beskriva om du har tidigare erfarenheter av film och varför du vill gå en filmkurs.

Tid: Söndag 16 juni–torsdag den 20 juni.

Plats: Filmhuset på Katrinebergs folkhögskola, i Vessigebro utanför Falkenberg.

Sista anmälningsdag: 2024-05-01

Målgrupp: Tjejer och killar 12–16 år, för dig som är skriven i Halland. Intresse för film är en förutsättning för deltagande.

Kursavgift: Kurskostnad, inklusive boende och mat, är 2100 kronor. Betalning sker via faktura efter avslutad kurs.

Du som är upp till 18 år kan söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, se majblomman.se Länk till annan webbplats..

Kontaktperson

Vill du veta mer, kontakta Annika Westerhult, tel. 073-306 00 36, e-post: annika.westerhult@regionhalland.se

Filmkursen arrangeras av Kultur i Halland – Film och filmresurscentrum i samarbete med Katrinebergs folkhögskola.

Senast uppdaterad:

Du kanske också är intresserad av