Direkt till innehållet

Filmtävlingar och festivaler

Vill du tävla med din film? Var med på en av våra filmfestivaler! Det finns tävlingar för alla åldrar och för både erfarna filmare och för dig som just har börjat.

Att tävla är ett sätt att träffa andra som skapar film och ett bra tillfälle att visa sina filmer.

Hallands filmfestival med PLAY filmdagar

Hallands filmfestival är en ambulerande filmfestival som gör nedslag på olika platser i regionen. Festivalen presenterar filmer från halländska filmskapare i alla åldrar och är ett forum för filmare och filmintresserade i hela Halland.
Hallands filmfestival är bl.a. värd för PLAY filmdagar som 2022 ägde rum den 17–18 september på Nolltrefem och i Figarosalen på Halmstads Teater.

Gul platta med bild av grip och texten "PLAY filmdagar 17-18 september 2022".

PLAY kortfilmstävling

I PLAY kortfilmstävling tävlar kortfilmsbidrag från halländska filmare i alla åldrar. Det är också ett tillfälle att visa sin film på stor duk inför en publik. Tävlingen återkommer varje år i september. Anmälan för tävlande öppnar vanligtvis innan sommaren.

Filmerna tävlar i någon av dessa klasser:

  • Lättvikt för barn och ungdomar upp till 15 år.
  • Mellanvikt 16–19 år
  • Tungvikt 20–26 år
  • 27+ för filmare och regissörer från 27 år och äldre.

Ett flertal priser delas ut, t.ex. bästa regissör, bästa film, bästa ljud etc. PLAY är även en uttagningstävling till Novemberfestivalen för ungdomar mellan 16 och 26 år

Vinnare och pristagare i PLAY kortfilmstävling 2022

Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är en talangtävling, ett SM i kortfilm, för unga lovande filmare där alla regioner i Sverige skickar vinnare från sina filmfestivaler. Kultur i Halland – Film skickar de vinnande filmernas regissörer för kategorierna mellanvikt och tungvikt till Novemberfestivalen.

Noomaraton i Halland – tävlingen där ni gör film på tid

Collage med texten Noomaraton.

Noomaraton är tävlingen där ni gör film på tid! Du och ditt lag har 24 timmar på er – det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Noomaraton arrangeras alltid första helgen i september med regionala tävlingar. Noomaraton arrangeras av föreningen Filmregionerna med stöd av Svenska Filminstitutet.

Noomaraton 2022

3–4 september är det Noomaratons tävlingshelg i regionerna. Läs mer och anmäl dig senast 2 september kl 16.

Regler och riktlinjer för Noomaraton hittar du på www.noomaraton.se/tavlingsregler

Visning av filmerna och prisutdelning sker på söndag 4 september kl. 16 på biograf Maxim i Laholm, i samarbete med Laholms kommun och Laganbiografer AB.

Program och anmälan till årets festivaler och tävlingar

All information om aktuella festivaler och tävlingar och för att anmäla dig – se kulturarrangemang.

 

Annika Westerhult

Utvecklare

Arbete: +46733060036 Mobil: +46733060036

Senast ändrad: