Direkt till innehållet

Filmtävlingar och festivaler

Vill du tävla med din film? Var med på en av våra filmfestivaler! Det finns tävlingar för alla åldrar och för både erfarna filmare och för dig som just har börjat.

Att tävla är ett sätt att träffa andra som skapar film och ett bra tillfälle att visa sina filmer.

Kultur i Halland - Film är regional arrangör för Noomaraton, tävlingen där du gör film på tid. Varje år arrangerar vi också den regionala kortfilmsfestivalen PLAY som också är den regionala uttagningen för Novemberfestivalen.

PLAY kortfilmsfestival och Novemberfestivalen

Den årliga kortfilmsfestivalen PLAY är ett forum för filmare och filmintresserade med visningar av kortfilmsbidrag från halländska filmare i alla åldrar. PLAY är också den regionala uttagningen till Novemberfestivalen, som också kallas "SM i ung kortfilm", för filmer med en regissör som är 16-26 år. PLAY går av stapeln varje år i september.

Noomaraton i Halland - tävlingen där ni gör film på tid

Noomaraton är tävlingen där ni gör film på tid! Du och ditt lag har 24 timmar på er - det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Noomaraton arrangeras alltid första helgen i september med regionala tävlingar. Vinnarna möts i riksfinalen några veckor senare. Noomaraton arrangeras av föreningen Filmregionerna med stöd av Svenska Filminstitutet.

Läs mer om årets festivaler och tävlingar

All information om aktuella festivaler och tävlingar och för att anmäla dig, se kulturarrangemang.

Senast ändrad: