Direkt till innehållet

Filmtävlingar och festivaler

Vill du tävla med din film? Var med på en av våra filmfestivaler! Det finns tävlingar för alla åldrar och för både erfarna filmare och för dig som just har börjat.

Att tävla är ett sätt att träffa andra som skapar film och ett bra tillfälle att visa sina filmer.

Hallands filmfestival med PLAY kortfilmstävling

Hallands filmfestival är en tvådagars filmfestival med filmer från halländska filmskapare i alla åldrar. Festivalen äger rum för första gången den 19–20 september 2020 i Halmstad, på Nolltrefem och i Figarosalen på Halmstads teater. Hallands filmfestival är ett forum för filmare och filmintresserade i hela Halland.

Den första dagen ägnas åt ett urval filmer; kort- lång- och dokumentärfilm samt musikvideo från filmare med anknytning till Halland. Det blir också samtal med några av filmernas skapare. Program presenteras i juni.

PLAY kortfilmstävling

Den andra dagen är det dags för PLAY, en kortfilmstävling med visningar av kortfilmsbidrag från halländska filmare i alla åldrar.

Tävlingsklasserna mellanvikt och tungvikt i PLAY är också den regionala uttagningen till Novemberfestivalen, som också kallas "SM i ung kortfilm", för filmer med en regissör som är 16-26 år.

Vi har även öppnat upp tävlingen PLAY för filmare och regissörer från 27 år och äldre, samt för barn och ungdomar under 16 år. De är med och tävlar om priser som ”Bästa foto”, ”Bästa skådespelare”, ”Bästa dokumentär” etc, men de har inte chans till att gå vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan.

Anmäl din film till PLAY kortfilmstävling – senast den 23 augusti 2020

Noomaraton i Halland - tävlingen där ni gör film på tid

Noomaraton är tävlingen där ni gör film på tid! Du och ditt lag har 24 timmar på er - det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Noomaraton arrangeras alltid första helgen i september med regionala tävlingar. Vinnarna möts i riksfinalen några veckor senare. Noomaraton arrangeras av föreningen Filmregionerna med stöd av Svenska Filminstitutet.

Program och anmälan till årets festivaler och tävlingar

All information om aktuella festivaler och tävlingar och för att anmäla dig, se kulturarrangemang.

Senast ändrad: