Direkt till innehållet

Efterlysning: Nya berättelser för film

Har du en berättelse som behöver få bli en film? Vill du berätta en historia som inte finns att se som film idag? Saknas din röst? Vi söker nya berättelser för film. Vi söker din berättelse!

Vi söker en berättelse som kan bli en film som är 5-15 minuter lång. Berättelsen ska kunna förverkligas till en film med fokus på fiktion. Fiktion betyder att det är en påhittad berättelse och inte en dokumentär. Berättelsen kan vara inspirerad av verkliga händelser eller upplevelser, men den kan också vara hämtad helt ur fantasin.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av film, men du kan ha det. Vi söker nya röster och vill gärna ha en mångfald av sökande. Alla som vill berätta något som kan bli film är intressanta för oss!

Din berättelse kan bli film

Av de berättelser som skickas in blir två utvalda av en jury för att bli till kortfilmer. De utvalda berättelserna får hjälp av ett professionellt filmteam och filmprojekten får finansiering.

Utifrån behov finns stöd till de utvalda berättelserna i form av handledning, manuskurser, nätverksträffar, workshopar, teknikutlån och hjälp till att genomföra projektet från idé och berättelse till en färdig film.

Alla som ansöker får jobba vidare med sin berättelse

Alla som ansöker bjuds in att vara med i workshopar för att arbeta vidare med sina berättelser och får lära sig mer om hur en berättelse blir film. Workshoparna ska bidra till att fler röster blir hörda i framtida filmer! Så ta chansen, gör din röst hörd!

Ansök senast den 20 september 2021

Du ansöker genom att fylla i vårt ansökningsformulär. Vi vill ha en beskrivning av din berättelse (max två A4) och en presentation där du berättar om dig själv och om varför du vill berätta din historia (max en A4). Om du tycker det är lättare och roligare, kan också göra en videopresentation av din berättelse (max 3 min). Vi behöver då en länk till den filmen i ansökan. Det spelar ingen roll för bedömningen om du skickar in text eller film.

Ansök till Nya berättelser för film senast den 20 september.

Du ska vara skriven i Halland för att ansöka.

Är du skriven i en annan region så kolla med ditt regionala filmcentrum för liknande utlysningar, se filmregionerna.se.

Ansökningarna behandlas av en urvalsgrupp bestående av:

  • Simon Vahlne, filmregissör, Varberg
  • Ia Thunberg, filmutbildare, Sturegymnasiet
  • Anna Öst, projektledare
  • Anna Eriksson, utvecklare för film, Kultur i Halland

Du får besked med svar på din ansökan senast den 1 oktober.

En nationell satsning på nya röster

Nya berättelser för film är en satsning på kort fiktion som finansieras av Svenska Filminstitutets krisstöd Talent to Watch – Nya röster, Regionsamverkan Sydsverige, och Region Halland; Resurscentrum för film i Halland och Kultur i Halland – Film.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Anna Öst, projektledare anna.ost@regionhalland.se

Anna Eriksson, filmutvecklare anna.k.eriksson@regionhalland.se

 

Senast ändrad: