Direkt till innehållet

Nya berättelser för film

Har du en berättelse som behöver få bli en film? Vill du berätta en historia som inte finns att se som film idag? Saknas din röst? Vi söker nya berättelser för film. Vi söker din berättelse! I september 2022 kommer en ny efterlysning. Kanske är det denna gång du som har en berättelse?

I efterlysningen som gjordes hösten 2021 var det många som hade historier att dela med sig av. Klara Martelius och Britt Johansson skrev de två berättelser som valdes ut för att bli till film inom satsningen Nya berättelser för film.

Klara Martelius och Britt Johansson med varsin blombukett.
Klara Martelius och Britt Johansson, vars berättelser valts ut för Nya berättelser för film i efterlysningen 2021.

 

Sedan dess har berättelserna utvecklats till filmmanus med stöd från professionell feedback samt manusworkshoppar. Båda projekten har kopplats samman med en producent, Emma Nordström från MovEmotion, som nu driver dessa vidare.

–Jag tycker det är väldigt kul att ha fått möjlighet att vara producent på dessa två kortfilmer i denna satsning. Det är en ära att få vara den första och jag känner redan nu hur lärorikt och utvecklande detta är, säger producenten Emma Nordström.

Just nu är planeringen av inspelningen i full gång. Inspelningsteamet ska sättas samman och inspelningsplatser ska hittas. Filmerna kommer att spelas in under sommaren 2022.

Din berättelse kan bli film

I september 2022 gör vi en ny efterlysning. Vi söker en berättelse som kan bli en film som är 5-15 minuter lång. Berättelsen ska kunna förverkligas till en film med fokus på fiktion. Fiktion betyder att det är en påhittad berättelse och inte en dokumentär. Berättelsen kan vara inspirerad av verkliga händelser eller upplevelser, men den kan också vara hämtad helt ur fantasin.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av film, men du kan ha det. Vi söker nya röster och vill gärna ha en mångfald av sökande. Alla som vill berätta något som kan bli film är intressanta för oss!

 

En nationell satsning på nya röster

Nya berättelser för film är en satsning på kort fiktion som finansieras av Svenska Filminstitutets krisstöd Talent to Watch – Nya röster, Regionsamverkan Sydsverige, och Region Halland; Resurscentrum för film i Halland och Kultur i Halland – Film.

Kontakt

För mer information, kontakta:

Anna Öst, projektledare anna.ost@regionhalland.se

Anna Eriksson, filmutvecklare anna.k.eriksson@regionhalland.se

 

Senast ändrad: