Direkt till innehållet

Game Jam – Design and Writing

Game Jam är ett speldesignläger för dig som under lekfulla former vill skapa spel tillsammans med andra spelfantaster. Under 2019 arrangerar vi två Game Jam, ett under våren och ett under hösten.

Lost Civilization. Illustration av Adrian Wirén.

Vårens Game Jam är för dig som är mellan 16–19 år och höstens Game Jam riktar sig till dig som är 13–15 år. Se aktuella tillfällen i kalendern för Kulturarrangemang.

Du behöver inga förkunskaper – bara intresse för spel

För att delta krävs inga erfarenheter av att skapa spel sedan tidigare eller speciella kunskaper, bara ett intresse för spel. Under Game Jam får du möjlighet att skapa både analoga och digitala spel med berättande i fokus. Du kanske redan har en spelidé, men det behövs inte. Det viktiga är att ha kul tillsammans.

Lägret är kostnadsfritt. Mat, boende och material till spelskapande ingår. Vill du låna dator går det bra.

Vi bor på någon av Region Hallands folkhögskolor under lägret. Under kvällarna gör vi olika saker tillsammans, till exempel tittar på film, spelar spel eller grillar.

Under Game Jam medverkar Game Jam-coacher som ser till att alla mår bra och att allt funkar samt en eller flera workshopledare som håller i spelskapandet.

Sagt av förra årets deltagare:

”Jag tyckte det var trevligt att vi alla kunde vara tillsammans. Utbildningen var toppen.”

“It was very fun to meet new people with the same interest and the experience was very resourceful and I learned many necessary aspects of gaming, and saw things from different perspectives.”

Arrangörer

Game Jam arrangeras av Kultur i Halland tillsammans med de halländska folkbiblioteken.

Cinna Svensson, Utvecklare - Skolbibliotek, Unga, Språkstart Halland

E-post: Cinna.Svensson@regionhalland.se