Direkt till innehållet

Hela Halland läser

Var med i Hallands största bokcirkel! Hela Halland läser 2019 äger rum vecka 41, med start måndag den 7 oktober.

Hela Halland läser arrangeras för sjätte gången och det blir en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Årets bok i Hela Halland läser

I Hela Halland läser 2019, som startar den 7 oktober, läser vi Sara Beischers roman Mamma är bara lite trött, som utkom 2016.

Mamma är bara lite trött av Sara Beischer

Mamma är bara lite trött är en bok om utbrändhet mot bakgrund av de många olika relationer och roller som en och samma person förväntas axla och smidigt pendla mellan. Med en prosa som samtidigt är både detaljerad och bildrik liksom effektiv och klar, skriver Sara Beischer via huvudkaraktären Minna, om att vara någons mamma, partner, lärare, kollega, anställd, vän, och som en konsekvens av det – när pressen blir för stor och utrymmet krymper – om att inte få vara med sig själv, varken för sig själv eller tillsammans med andra.

Sara Beischer, född 1983, är författare och bosatt i Halmstad. Sara är även verksam som föreläsare och är utbildad gymnasielärare. I sitt författarskap skildrar Sara Beischer relationer och yrkesliv, där hon väljer miljöer som inte vanligtvis förekommer i dagens litteratur: vårdavdelningar, skolvärlden, lokalvårdaryrket.

Författarbesök och aktiviteter på biblioteken

Hela Halland läser innebär olika aktiviteter på biblioteken i Halland. Det blir till exempel bokcirklar, workshopar och författarbesök.

Hela Halland läser arrangeras av Hallandsposten/Hallands Nyheter och Kultur i Halland tillsammans med Laholms kommun, Halmstad kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun och Kungsbacka kommun.

Tidigare verk och författare i Hela Halland läser

  • 2014: Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson
  • 2015: Springa med åror av Cilla Naumann
  • 2016: Lyrik: Ingela Strandberg
  • 2017: Thom Lundberg -  För vad sorg och smärta, samt ungdomsboken 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson.
  • 2018: Hägring, en novellsamling av Oline Stig.

Följ Hela Halland läser på Facebook!

Christina Kall

Utvecklare

Senast ändrad: