Direkt till innehållet

Hela Halland läser

Var med i Hallands största bokcirkel! Årets bok i Hela Halland läser 2022 är Hallands historia – Gränsland genom tiderna, utgiven 2022 av Hallands akademi, med Pablo Wiking-Faria som redaktör och texter av 36 olika författare.

Hela Halland läser arrangeras för nionde gången 2022 och innebär olika aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Årets bok i Hela Halland läser 2022

Hallands historia – Gränsland genom tiderna är årets bok i Hela Halland läser. Boken som innehåller texter av 36 olika författare är den första boken om Hallands historia sedan 1950-talet och det är också första gången som vi har valt en bok i genren facklitteratur till Hela Halland läser. I det rikt illustrerade verket kan man läsa om såväl Hallands badliv och hur folk har bott och ätit, som om de strider som förts under århundradena. Hallands historia – Gränsland genom tiderna ger en bra översikt över flera tusen års tidsspann med nedslag och fördjupningar.

Omslagsbild för boken Hallands historia - Gränsland genom tiderna, omslagsbilden är en målning föreställande två damer på väg till stranden.

Redaktör för Hallands historia – Gränsland genom tiderna är Pablo Wiking-Faria, historiker och tidigare 1:e antikvarie på Hallands kulturhistoriska museum. Boken ges ut av Hallands akademi.

Läs mer om boken på Länsstyrelsen Hallands webbplats.

Boken finns att låna på biblioteken och den kan köpas i bokhandeln, samt i museibutiken på Hallands kulturhistoriska museum i Varberg.

Aktiviteter på biblioteken

Aktiviteterna i Hela Halland läser sker i år den 9–16 oktober, då de halländska kommunerna är med och ordnar föreläsningar och bokcirklar på folkbiblioteken, kopplade till årets bok Hallands historia – Gränsland genom tiderna. Detaljerat program publiceras i mitten av september i vår kalender för kulturarrangemang och på respektive biblioteks webbplats samt i Hallands Nyheter och Hallandsposten.

Hela Halland läser arrangeras av folkbiblioteken i Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg, Kultur i Halland samt Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Tidigare verk och författare i Hela Halland läser

 

Symbol med texten Hela Halland läser.

Följ Hela Halland läser på Facebook

Följ Hela Halland läser på Instgram

 

Senast ändrad: