Direkt till innehållet

Hela Halland läser

Var med i Hallands största bokcirkel! Årets bok i Hela Halland läser 2021 är I väntan på kometen skriven av hallandsbördiga Ingrid Kampås.

Hela Halland läser arrangeras för åttonde gången 2021 och innebär olika aktiviteter på biblioteken i Halland, med bokcirklar och författarbesök under mars och april. Idén är att många i hela Halland läser samma bok och möts kring läsupplevelsen på olika sätt.

Ingrid Kampås och omslagsbild från boken "I väntan på kometen".
Fotograf för författarporträttet: Rebecca Jesse.

 

Årets bok i Hela Halland läser 2021: I väntan på kometen

Det är sextiotal i Halland och på första skoldagen blir Anna och Stefan bänkkamrater, eftersom de blir över. Stefan bor med sin mamma hos gammelmorfar Petrus, 2 meter och 4 centimeter lång, han som har bott i Amerika, men sedan många år nu snickrar dörrar och fönster i hembygden medan Stefan sover på hans rock i kutterspånshögen.

Anna bor på Villagatan, har en städande starkt religiös mor och en pappa som älskar en annan. I barnens liv finns också den unga lärarinnan Ella, som bär på en stor hemlighet. Och Neil Armstrong som Stefan skriver brev till.

En roman om uppslukande kärlek och försoning.

Digitalt författarbesök i april

Författarbesöken med Ingrid Kampås sker digitalt den 15 april på folkbiblioteken i alla sex kommuner i Halland. I samband med dessa sker en mängd olika aktiviteter arrangerade av biblioteken.

Ingrid Kampås är född i Veddige 1957. Hon utbildade sig till sjuksköterska och när författarådran gjorde sig gällande publicerades hennes första bok 2002. I väntan på kometen är hennes åttonde roman. Hon flyttade till Lübeck i Tyskland 2011 och arbetar sedan dess enbart som författare och litterär översättare från tyska, norska och danska till svenska.

Författarbesök och aktiviteter på biblioteken

Hela Halland läser innebär olika aktiviteter på biblioteken i Halland. Det är till exempel bokcirklar, workshopar och författarbesök.

Hela Halland läser arrangeras av folkbiblioteken i Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg, Kultur i Halland samt Hallandsposten, Hallands Nyheter och Norra Halland.

Tidigare verk och författare i Hela Halland läser

  • 2014: Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson
  • 2015: Springa med åror av Cilla Naumann
  • 2016: Lyrik: Ingela Strandberg
  • 2017: Thom Lundberg -  För vad sorg och smärta, samt ungdomsboken 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson.
  • 2018: Hägring, en novellsamling av Oline Stig.
  • 2019: Mamma är bara lite trött av Sara Beischer
  • 2020:  Sörjen som blev av Anna Takanen. Se författarsamtal mellan Anna Takanen och Marit Kapla - Hela Halland läser 2020 from Region Halland on Vimeo.
  • 2021: I väntan på kometen av Ingrid Kampås

 

Följ Hela Halland läser på Facebook

Följ Hela Halland läser på Instgram

 

Senast ändrad: