Direkt till innehållet

Poetry slam i Halland

Tävla i scenpoesi! Framför din poesi och se hur den mottas av publiken.

Vinnaren och tvåan vid varje deltävling går vidare till Hallandsfinalen i Halmstad - de som vinner där får representera Halland i SM i Poetry slam som hålls i Malmö under Kristi himmelsfärdshelgen.

Bild av mikrofon och texten: Poetry slam i Halland. Tävlingar i scenpoesi.

Du läser två dikter i grundomgången. Sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt. Att ställa upp som tävlande är gratis och det är fri entré. Juryn består av frivilliga från publiken som ger poäng för texten och framförandet.

Tävlingsregler och en länk till anmälningsformuläret hittar du längre ner på sidan!

Poetry slam i Halland 2019

Deltävlingar

  • 25 februari 18.00 i Halmstad, Bibliotekscaféet, Stadsbiblioteket.
  • 6 mars 18.00 i Varberg, Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten.
  • 12 mars 18.00 i Kungsbacka, Café Trubaduren, Kulturhuset Fyren.
  • 20 mars 18.00 i Falkenberg, Downtown, Brogatan 2.
  • 25 mars 18.00 i Laholm, Stadsbiblioteket.
  • 4 april 18.30 i Hyltebruk, Folkbiblioteket.

Max 8 poeter per uttagning. Ingen åldersbegränsning. Du kan bara anmäla dig till en deltävling åt gången. Först till kvarn!

Om du inte går vidare finns det möjlighet att tävla igen i någon av deltävlingarna som kommer efter. Deltagande i fler än en tävling fördelas i mån av plats. Om det finns platser kvar tas anmälningar även emot i dörren.

Konferencier: Ronja Möller

Ronja Möller är en engagerad scenpoet som blev Hallandsmästare i Poetry slam 2014 och 2015. Sen dess har hon uppträtt med sin poesi i en mängd olika sammanhang. Under våren 2019 håller hon i samband med Poetry slam ett antal workshoppar i scenpoesi på flera bibliotek runtom i Halland. Ronja intresserar sig för samhället med inriktning på miljöfrågor och mänskliga rättigheter. Detta intresse visar sig även i hennes poesi, som ofta utgår från personliga erfarenheter.

Ronja Möller är konferencier vid samtliga tävlingar utom i Falkenberg.

Hallandsfinalen 2019

  • Hallandsfinalen, 27 april kl. 13.00 i Halmstad, Nissanscenen, Stadsbiblioteket.

Vinnaren koras till Hallandsmästare i Poetry slam! Dessutom blir de fyra poeter som får högst poäng uttagna till Hallandslaget som tävlar i Svenska mästerskapen i Poetry slam, den 31 maj - 2 juni, 2019 i Malmö.

Finalister är de två som fått högst poäng i respektive deltävling.

Tävlingsregler i Halland

Deltävlingarna:

Deltagarna läser två dikter i grundomgången och sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt.

Dikterna skall vara originaltexter framförda av poeten själv inom en tidsram på tre minuter. Tidsövertramp ger minuspoäng. Texten skall framföras utan rekvisita, musikinstrument eller andra effekter.

Juryerna består av tre eller fem jurygrupper, där en person kan vara en jurygrupp. Dessa är frivilliga från publiken och ger poäng för texten och framförandet. Varje jurymedlem kan ge mellan 0,0 och 10,0 poäng. Om det finns fem jurygrupper stryks lägsta och högsta poängtalet, resterande tre räknas ihop och detta blir det individuella resultatet för framträdandet. Om det endast finns tre jurygrupper, räknas samtliga poäng.

De två poeterna med högst totalpoäng efter två omgångar går vidare och möts i en avgörande final. Även här gäller att dikten ska vara en originaltext och framföras inom samma tidsram. Högst poäng i finalen vinner.

Hallandsfinalen:

En grundomgång med alla tävlande. De sex med högst poäng går vidare till en andra omgång. De två bästa i andra omgången möts och gör upp i en slutfinal om titeln Hallandsmästare i Poetry Slam.

Vi arrangerar Poetry slam 2019

Sedan 2016 är det biblioteken i de halländska kommunerna som tillsammans med Kultur i Halland står värd för Poetry slam-tävlingarna i Halland. Medarrangör i Falkenberg är Henrik Ström/Knopster.

Anmäl dig till Poetry slam 2019

Anmäl dig till Poetry slam i Halland 2019

Christina Kall

Utvecklare

Senast ändrad: