Direkt till innehållet

Poetry slam i Halland

Tävla i scenpoesi! Framför din poesi och se hur den mottas av publiken.

Retromikrofon i strålkastarljus samt ordbild med texten "Poetry slam i Halland".

Du läser två dikter i grundomgången. Sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt.

Att ställa upp som tävlande är gratis och det är fri entré. Juryn består av frivilliga från publiken som ger poäng för texten och framförandet.

Vinnaren och tvåan vid varje deltävling går vidare till Hallandsfinalen – de som vinner där får representera Halland i SM i Poetry slam!

Poetry slam i Halland 2021 är inställt

Poetry slam i Halland 2021 är inställt på grund av de restriktioner som gäller under rådande pandemi.

Vi återkommer inför år 2022 med förnyade krafter.

Väl mött!

Var med i Poetry slam

Tävlingsregler i Halland

Deltävlingarna:

Deltagarna läser två dikter i grundomgången och sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt.

Dikterna skall vara originaltexter framförda av poeten själv inom en tidsram på tre minuter. Tidsövertramp ger minuspoäng. Texten skall framföras utan rekvisita, musikinstrument eller andra effekter.

Juryerna består av tre eller fem jurygrupper, där en person kan vara en jurygrupp. Dessa är frivilliga från publiken och ger poäng för texten och framförandet. Varje jurymedlem kan ge mellan 0,0 och 10,0 poäng. Om det finns fem jurygrupper stryks lägsta och högsta poängtalet, resterande tre räknas ihop och detta blir det individuella resultatet för framträdandet. Om det endast finns tre jurygrupper, räknas samtliga poäng.

De två poeterna med högst totalpoäng efter två omgångar går vidare och möts i en avgörande final. Även här gäller att dikten ska vara en originaltext och framföras inom samma tidsram. Högst poäng i finalen vinner.

Hallandsfinalen:

En grundomgång med alla tävlande. De sex med högst poäng går vidare till en andra omgång. De två bästa i andra omgången möts och gör upp i en slutfinal om titeln Hallandsmästare i Poetry Slam.

Vi arrangerar Poetry slam

Sedan 2016 är det biblioteken i de halländska kommunerna som tillsammans med Kultur i Halland står värd för Poetry slam-tävlingarna i Halland.

 

Senast ändrad: