Direkt till innehållet

Musik Hallandia

Alla hallänningar – från den yngste till den äldste - ska ha tillgång till musik och musikupplevelser inom musikens alla områden och genrer. Musik Hallandia arbetar för att stärka och främja den musikaliska scenen i Halland. Till största delen arbetar vi med det fria kulturlivet. Samtliga arrangemang sker i samarbete med andra. Inom vissa områden erbjuder vi ett fast subventionerat utbud.

Kollage med artister som besöker Musik Hallandia hösten 2019, en kvinna, en man som spela saxofon, en grupp med fyra män som står och håller i stråkinstrument.

Region Hallands väletablerade musikinstitution byter i augusti 2019 namn och kostym och lanseras under det nya varumärket Musik Hallandia. Musik Hallandia ska erbjuda de halländska musikarrangörerna hjälp och stöd samt skapa unika musikupplevelser för publiken.

Musik Hallandia är en musikplattform helägd av Region Halland med målet att vara hela Hallands grund för musik. Genom goda samarbeten med arrangörer arbetar Musik Hallandia för att initiera konserter, festivaler och andra musikevenemang i Halland.

Arrangörer

Halland har länge haft ett starkt arrangörsliv. Detta vill vi både vårda och utveckla, vilket sker genom ekonomiskt stöd och genom främjande insatser. Särskilt vill vi främja ett kommande yngre arrangörsled.

Turnéverksamhet

Genom turnéverksamhet hittar vi nya vägar och möjligheter att presentera ett internationellt utbud.

Konsertserier

Genom våra egna konsertserier erbjuder och samverkar vi med Hallands arrangörsled kring ett kompletterande musikaliskt utbud. En del av konserterna streamas via en egen playkanal för att göra musiken tillgänglig för en större publik.

Festivaler

Kultur i Halland är medarrangör i ett antal festivaler i samarbete med det fria kulturlivet och kommunerna i Halland. De festivaler institutionen för tillfället arbetar mest aktivt med är Halland Opera & Vocal festival, Change Music Festival, Falkenbergs Jazzdagar samt Galgbergsfestivalen.

Barn och unga

Musik Hallandia arbetar aktivt för att nå det unga Halland. Vi producerar ungdomstävlingen Imagine, mångfaldsprojektet Songlines och deltar i flertalet andra projekt där ungdomar skapar innehållet.

Vi arbetar tillsammans med de halländska kommunerna för att nå barn och unga genom ett subventionerat utbud för skola och förskola, samt för att skapa musikaliska mötesplatser för barn och unga på fritiden.

En webb för musikliv och publik

Hela utbudet från Musik Hallandia är samlat på webbplatsen musikhallandia.se. Förutom en evenemangskalender kan man få inspiration, hjälp och stöd både som arrangör och artist och självklart finns det kontaktuppgifter och pressrum.

Följ oss i sociala medier:

Musik Hallandias sida på Facebook

Kontakt

Musik Hallandia arbetar aktivt för att utveckla musiklivet, initiera samarbeten och bygga grunder för musikaliska scener i Halland. Detta sker genom främjande verksamhet på olika sätt. I nära samarbete med Hallands arrangörer och kommuner bidrar vi med kunskap, kontakter, erfarenheter och professionella produktioner.

Om du har frågor om hur vi kan vara en hjälp för din verksamhet, vänligen kontakta oss.

Ola Persson, konstnärlig ledare/ verksamhetsledare för Musik Hallandia

Telefon: 072 216 16 02
E-post: ola.persson@regionhalland.se

Porträttfoto, Viveka "Vicky" Sverkerson.

Vicky Sverkerson, scenkonstchef

Telefon: 070 537 56 65
E-post: viveka.sverkerson@regionhalland.se

Logotyp med gula, grå och vita fält samt texten Musik Hallandia - En del av Region Halland.

Senast ändrad: