Direkt till innehållet

Hemslöjdsföreningar i Halland

I Halland finns en länsförening och fyra lokalföreningar. Här hittar du kort information om dessa föreningar samt länkar till deras webbplatser.

Hemslöjdsföreningarna är ideella föreningar organiserade under Svenska Hemslöjdsföreningarnas riksförbund (SHR). Om du vill engagera dig i en lokalförening, gå en kurs eller har idéer som du vill förverkliga så hör av dig till respektive ordförande. Kontaktuppgifter finns på föreningarnas webbplatser.

Alla hemslöjdsföreningar har webbplatser på www.hemslojden.org och presenterar sina aktiviteter i den nationella slöjdkalendern.

Hallands Hemslöjdsförbund

Länsförening

Hallands Hemslöjdsförbunds webbplats

Kungsbacka hemslöjdsgille

Kungsbacka Hemslöjdsgille arbetar aktivt och ideellt för att bevara och lära ut både mjuk- och hårdslöjd. Här ryms allt från traditionell vävning, tovning, bandvävning, frivoliteter, knyppling och stickning till karvsnitt, träslöjd och trådtjack.

Kungsbacka hemslöjdsgilles webbplats

Varbergs hemslöjdsförening

En förening som bildades i maj 2017 och är i full gång med aktiviteter.

Varbergs hemslöjdsförenings webbplats

Falkenbergs hemslöjdsförening

Falkenbergs hemslöjdsförening har funnits sedan 1986. Föreningen arrangerar massvis med aktiviteter där medlemmarna träffas för att nörda in sig på olika material och tekniker. Då och då arrangeras även gemensamma utflykter.

Falkenbergs hemslöjdsförenings webbplats

Halmstads hemslöjdsförening

Halmstads hemslöjdsförening vill sprida kunskap om hantverkstekniker, återbruk och kvalitet och berätta historien bakom det traditionella hantverket samt bidra till att kunskaper förs vidare, så kallad re-skilling. Föreningen arbetar mycket med integration och slöjd.

Föreningen verkar för att sprida kunskapen som finns inom Hemslöjden genom att:

  • Arrangera workshops, föreläsningar och studiebesök.
  • Samverka med andra föreningar i närområdet.
  • Medverka i arrangemang i kommunen där hemslöjd kan tillföra ett mervärde.

Halmstads hemslöjdsförenings webbplats

Senast ändrad: