Direkt till innehållet

I min vävda värld

Hur ser framtiden ut? Vilka avtryck lämnar vi efter oss? Bor det någon på Mars? I min vävda värld är allt och lite till möjligt! Vi har låtit barnen väva verkliga och overkliga framtidsdrömmar som ska visas på världens största vävmässa.

Colllage med tre bilder, vävda band, rullar med garn och en bildväv i ram under arbete.

Vi visar barnens vävar om framtiden för 10 000 besökare!

VÄV 2022 pågår 22–24 september 2022 på Halmstad Arena och arrangeras av Svenska vävrådet tillsammans med oss på Kultur i Halland – Slöjd. Vävmässan har temat hållbarhet, vilket engagerar många, inte minst unga idag. Till detta unika tillfälle bjöd vi in barngrupper att vara med i utmaningen Min vävda värld.

Så här gick det till

Barnen fick själva vara med och bestämma hur just deras vävda verk skulle se ut. Sammanlagt medverkade närmre 400 barn i åldrarna 3-18 år.

Vävning, fotografering och inskick

När idén var färdig vävde grupperna sina verk i den takt de ville. Barnen fick sedan fotografera sina verk och skickades in till oss på Kultur i Halland – Slöjd digitalt. Bilderna har smygpublicerats i nyhetsbrev, på våra sociala medier och inspirerat fler grupper att vara med och väva. Men den stora finalen kommer på Väv 2022!

Kom till vävmässan med barnen

Kom och upplev vävning på alla möjliga sätt! Under mässan finns det möjligheter att själv få prova på att väva i någon verkstad eller i workshopområdet. Eller varför inte njuta av inspiration från närmre 400 barn?

Kontakt

Om du har frågor kontakta gärna:

Emma Andersson, utvecklare slöjd och konsthantverk

Telefon: 073-341 32 34

E-post: emma.c.andersson@regionhalland.se

 

Senast ändrad: