Direkt till innehållet

I min vävda värld

Hur ser framtiden ut? Vilka avtryck lämnar vi efter oss? Bor det någon på Mars? I min vävda värld är allt och lite till möjligt! Låt barnen väva verkliga och overkliga framtidsdrömmar som kommer visas på världens största vävmässa.

Colllage med tre bilder, vävda band, rullar med garn och en bildväv i ram under arbete.

Var med och visa barnens vävar om framtiden för 10 000 besökare!

VÄV 2022 pågår 22–24 september 2022 på Halmstad Arena och arrangeras av Svenska vävrådet tillsammans med oss på Kultur i Halland – Slöjd. Vävmässan har temat hållbarhet, vilket engagerar många, inte minst unga idag. Till detta unika tillfälle vill vi bjuda in er att vara med i utmaningen Min vävda värld.

Gör så här

Låt barnen själva vara med och bestämma hur just era vävda verk ska se ut. Hitta en form, kanske en plats på skolgården, eller något material ni vill väva med eller på. Ni kan göra en stor väv tillsammans eller många små. Tips på hur du kan låta barnen bestämma finns i metodfilmen från projektet Hej Slöjd!

Väv

Sätt igång och experimentera och väv med barnen. Vill ni ha tips på beskrivningar eller bara bolla tankar på hur ni ska få barnen delaktiga i processen? Hör av er till oss, så kan vi hjälpa till, stötta och klura tillsammans med er.

Fotografera

Barnens verk kommer att visas på mässan i någon form av fotografier. När ni är färdiga med vävningen fotograferar ni och skickar in bilden eller bilderna tillsammans med ett citat från barnen eller barnet där ni fyller i meningen:

I min vävda värld… (ex. I min vävda värld bor det utomjordingar). Kanske kan barnen fotografera sina verk själva? Se till att motivet syns bra och har bra ljus när ni tar bilden, var gärna utomhus eller i bra belysning. Tänk också på GDPR, inga barns ansikten får synas i bilderna.

Skicka in

Ni kan när som helst skicka in bilder, men sista dag för att vara med i utställningen är 31 augusti 2021. Skicka gärna bilder vartefter som barnen blir färdiga, ni behöver alltså inte vänta tills hela gruppen är klar. Under våren kommer utvalda bilder läggas upp på Kultur i Halland – Slöjds sida på Facebook och ev. i andra sociala medier.

Anmäl att ni vill vara med

Barnens verk behöver inte vara färdiga när ni anmäler er, men vi behöver ha en uppfattning om hur många som vill vara med, för att kunna planera så att barnens verk visas på bästa sätt.

Anmäl er till utmaningen genom att skicka ett mejl till Anna.Fabler@regionhalland.se

I mejlet skriver ni:

  1. Skola/organisation/grupp och kommun.
  2. Antal barn och ålder, eller åldersspann om gruppen är blandad.
  3. Kontaktperson med namn, e-post och telefonnummer.

Kom till vävmässan med barnen

Vi förbereder också för att du som pedagog ska kunna boka in din klass eller grupp på en guidad visning på VÄV 2022.

Kontakt

Om du har frågor eller vill ha hjälp att komma igång, kontakta gärna:

Anna Fabler, utvecklare slöjd och konsthantverk

Telefon: 073-341 32 34

E-post: Anna.Fabler@regionhalland.se

 

Senast ändrad: